Nieuws

Crypto koersen in het groen ondanks crypto ban van de centrale bank van India

De crypto koersen zijn deze week groen gekleurd. De crypto markt heeft zich deze week goed staande gehouden. Na weken lang rood gekleurd te zijn, zien de crypto koersen er weer vrij stabiel uit. Dat de koersen een kleine stijging vertonen deze week is positief. Dit vooral omdat de centrale bank van India aangekondigd heeft te stoppen met het samenwerken met bedrijven die iets met cryptocurrencies te maken hebben.

Waarom stijgen de crypto koersen?

De licht stijgende koersen kunnen vooral toegeschreven worden aan goed nieuws uit Azië. De adoptie van de crypto heeft zich daar weer verder uitgebreid. Dit komt omdat Omise en OmiseGO gisteren een overeenkomst hebben ondertekend met een Zuid-Koreaanse bank. Voor veel investeerders is dit erg positief nieuws, omdat Korea gezien wordt als voorloper in de crypto wereld. Er is dus hoop dat de adoptie van cryptocurrencies ook in andere landen gaat volgen.

Stabiele Bitcoin koers

Na een relatief grote dip op 6 april, zien we dat de Bitcoin koers deze paar dagen weer wat in de lift zit. We zien in de grafiek hieronder dat de koers weer boven de magische grens van $7.000 ligt. Dit betekent dat in deze week we een stijging in de waarde van de Bitcoin van 3.3% zien.

Bitcoin koers


Ethereum krabbelt weer op

Naast de Bitcoin is ook Ethereum weer een beetje op de weg terug. Na een dramatische koersverloop te hebben gehad in de afgelopen week, zien we in onderstaande grafiek dat de koers van Ethereum weer aan het herstellen is. Ook de Ethereum koers is weer door een grens gebroken; namelijk die van $400. Dit betekent dat Ethereum deze week afsluit met een winstpercentage van 5.67%. ethereum koers

Ook de Litecoin koers is stabiel

Vaak zijn de schommelingen in de koers van de Litecoin ongeveer gelijk aan deze van de Bitcoin. Als je de grafieken vergelijkt is dat ook wel te zien. We zien dus ook bij Litecoin dat de koers stabiel is gebleven aan vorige week. Dit betekent dat Litecoin deze week afsluit met een winstpercentage van 1.18%. Litecoin koers

Overall een stabiele week voor alle cryptocurrencies

In de onderstaande grafiek zien we de market cap van alle cryptocurrencies. Ook in deze grafiek zien we ongeveer dezelfde lijn terug die alle crypt’s gevolgd hebben. Zo sluit de gehele market cap deze week af met een waarde van 268 miljard dollar. Een lichte stijging met vorige week. Al met al was het een stabiele week voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin en alle andere cryptocurrencies.