crypto.com logo
Exchange

Crypto.com gaat samenwerken met BTG Pactual voor bevordering cryptobank-ecosysteem in Latijns-Amerika

Crypto.com, een prominent platform in de cryptowereld, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met BTG Pactual, de voornaamste investeringsbank in Latijns-Amerika, om het cryptobank-ecosysteem in de regio verder te ontwikkelen. Deze aankondiging werd gedaan op 27 februari, waarbij de focus ligt op het versterken van de banden tussen cryptocurrency en traditioneel bankieren.

Vermelding van DOL

Als een belangrijk onderdeel van deze samenwerking zal Crypto.com BTG DOL gaan vermelden, een stablecoin die door de BTG-groep is uitgegeven en die één-op-één is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Deze stablecoin, die in april van het vorige jaar werd gelanceerd, faciliteert een stabiele en betrouwbare wisselwerking tussen de crypto- en de traditionele financiële markten.

De samenwerking tussen Crypto.com en BTG Pactual wordt gezien als een cruciale stap voor de algemene acceptatie van cryptocurrencies in Latijns-Amerika. Door samen te werken, streven de partijen ernaar BTG DOL te promoten als een belangrijk handelspaar in de crypto-economie, inclusief het toevoegen van handelsparen met toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Deze samenwerking beoogt de fundamenten te leggen voor verdere groei van de digitale economie in Latijns-Amerika. Eric Anziani, President en Chief Operating Officer bij Crypto.com, benadrukt de pioniersrol van BTG Pactual in het samenbrengen van traditionele en digitale financiële werelden. Hij onderstreept ook de gedeelde visie van beide organisaties om de financiële technologie vooruit te helpen met innovaties die de gemeenschap ten goede komen.

Samenwerking is significante stap vooruit

Andre Portilho, partner en hoofd van de digitale activa bij BTG, beschouwt de samenwerking als een significante stap voorwaarts om klanten van de bank toegang te bieden tot de digitale activa-economie.

Deze samenwerking markeert een verdere uitbreiding van Crypto.com’s aanwezigheid in Latijns-Amerika, volgend op de lancering van de Crypto.com Visa Card in Brazilië in 2021 en de verwerving van de Payment Institution License (EMI) van de centrale bank van Brazilië in 2022. Dit benadrukt de groeiende integratie van cryptocurrency in de regionale financiële ecosystemen en de toewijding van beide organisaties aan het bevorderen van innovatie in financiële technologie.

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?