Nieuws, Regulatie

Crypto-donaties aan Politici zijn Legaal in Japan, zegt minister

De minister van Binnenlandse Zaken van Japan, genaamd Sanae Takaichi, heeft verklaard dat crypto-donaties aan individuele politici niet illegaal zijn. Dit is een opvallende uitspraak, want donaties in contant geld of aandelen zijn wel illegaal.


Geen Cash, wel Cryptocurrencies

Volgen het rapport, dat op 8 oktober door Reuters werd gepubliceerd, deed Takaichi de uitspraak tijdens een persconferentie. Tijdens deze persconferentie zei de minister dat cryptocurrency-donaties niet onderworpen zijn aan de openbaarmakingswet van het land.

Reuters schrijft dat Takaichi vertelde dat de Japanse wetgeving donaties aan politici in traditioneel geld en aandelen verbiedt. Daarnaast vertelde ze dat cryptocurrencies niet in één van deze categorieën vallen. Dat betekent dus dat crypto-donaties legaal zijn. Toen de minister werd geconfronteerd met de mogelijke negatieve gevolgen van deze regeling, antwoordde Takaichi:

“Omdat het aanpakken van dit probleem de politieke activiteiten van politici zou beperken, zal dit probleem door elke partij en elke groep worden besproken.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)