Nieuws, Trending

Crypto Exchange Bithump wordt voor 30 miljoen dollar gehackt

Vandaag, 20 juni heeft de Koreaanse crypto exchange Bithumb naar buiten gebracht dat ze gehackt zijn. De gestolen cryptocurrencies hebben een waarde van zo’n 30 miljoen dollar. Als gevolg van de hack zijn alle betalingen tijdelijk stopgezet.

Bithumb compenseert de gestolen Cryptocurrencies

De 5 na grootste crypto exchange van de wereld laat weten dat haar gebruikers niet zullen lijden onder de hack. Bithumb laat namelijk weten dat de getroffen gebruikers volledig gecompenseerd zullen worden. Bithumb laat in een statement het volgende weten: “We hebben gemerkt dat tussen gisteravond en vandaag in de vroege ochtend ongeveer 30 miljoen aan cryptocurrencies zijn gestolen. Dit verlies wordt echter gecompenseerd door het eigen reservoir van Bithumb en alle activa van onze klanten worden veilig opgeslagen in de cold wallet van Bithumb, waardoor alle activa volledig veilig en beveiligd zijn.” Bithumb laat via twitter weten dat op het moment alle storting en opnamediensten stopgezet worden. Dit om de veiligheid te garanderen.

Bithumb’s ‘Hot wallet’ werd gehackt.

Volgens de Koreaanse politie die gespecialiseerd is in hacks, werd de ‘hot wallet’ van Bithumb gehackt. Een deel van deze gehackte cryptomunten waren Ripple tokens. Het verschil tussen een ‘hot’ en een ‘cold’ wallet is eigenlijk vrij simpel uit te leggen. Een ‘hot wallet’ is verbonden met het internet, een ‘cold wallet’ is dat niet. De ‘hot wallets’ worden vaak gebruikt om crypto’s mee te traden. Echter zijn deze wallets wel makkelijker te hacken.