Nieuws

Crypto exchange Coincheck maakt €4.3 miljoen verlies in kwartaal 3

De Japanse cryptocurrency exchange Coincheck maakte in januari al een hack bekend. Hier werd voor $520 miljoen (€456 miljoen) buit gemaakt. Nu heeft Coincheck de verliezen voor het derde kwartaal van 2018  bekend gemaakt.

Sterke daling

Coincheck is na de hack overgenomen door Monex Group. Zij hebben nu haar financiële resultaten voor Q3 (Q2 in het Japanse financiële jaar) bekendgemaakt. Het crypto-activasegment van de groep bracht tussen juli en september een omzet op van 315 miljoen yen, dit komt uit op ongeveer €2.4 miljoen. Dit is een daling van 66 procent in vergelijking met het vorige kwartaal, waarin Coincheck ongeveer €7.4 miljoen omzet heeft gemaakt.

Verhoogd verlies door hack

De kosten van de afgelopen 3 maanden zijn verlaagd. Toch maakt de exchange een verhoogd verlies, wat te danken is aan de hack. Zo steeg het verlies van €2.1 miljoen in Q2 naar €4.6 miljoen (588 miljoen Japanse yen) tussen juli en september 2018. Volgens het rapport konden alleen bestaande klanten sinds de opschorting van de service in januari 2018 hun cryptocurrency te verkopen. In totaal heeft de groep sinds haar verwerving van de cryptocurrency-uitwisseling verliezen geleden van ongeveer €6.6 miljoen.

Handelsvolume

Uit gegevens die afkomstig zijn van CoinMarketCap heeft Coincheck in de afgelopen 24 uur een bedrag van ongeveer $4 miljoen aan handelsvolume op het platform. Monex Group heeft op dit moment ongeveer 1.7 miljoen gebruikers op Coincheck. Hierdoor werken zij met Coincheck momenteel aan het bouwen van een complexere en veiligere interne beheersings- en beveiligingsmaatregelen. Hierdoor wil het een gelicenseerde handelsbeurs in Japan worden.