Nieuws, Trending

Crypto exchange Gatecoin sluit haar deuren op verzoek van rechter


De in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange Gatecoin zal haar deuren moeten sluiten. De onderneming zal in liquidatie worden gebracht nadat het niet geslaagd is om het verloren geld terug te krijgen. Ze verloren veel geld na een geschil met een voormalige betalingsdienstaanbieder.


Gerechtelijk bevel

Door middel van een bericht op hun website heeft het team hun klanten uitgelegd waarom ze moeten sluiten. Volgens het team vindt deze opschorting plaats nadat het bedrijf maandenlang in de problemen zat. Uiteindelijk heeft een rechter beslist en het bevel gegeven voor liquidatie van het bedrijf en hiermee een directe stopzetting van alle bedrijfsactiviteiten.


Problemen met bankdiensten

Gatecoin is van mening dat een groot gedeelte van de problemen is gekomen door een vroegere samenwerking met een betalingsdienstaanbieder. Zo werd hun bankrekening in Hong Kong in september 2018 plotseling bevroren. Het overgrote gedeelte van dit geld kreeg de crypto exchange niet meer terug. Hierdoor werden de activiteiten van de exchange tijdelijk stopgezet.

Deze activiteiten werden in november 2018 weer gestart, nadat het bedrijf naar een Europese betalingsverwerker was gestapt. Zo zouden zij een samenwerking met een bank in Frankrijk en in Zwitserland zijn gestart.Herverdelen van resterende activa

De crypto exchange beëindigde zijn bericht met een verzekering aan haar klanten dat het al zijn resterende activa zou herverdelen en zou uitbetalen aan de crediteuren.