Nieuws

Crypto is de toekomst, traditioneel geld is achterhaald


Miljardair en bekend Bitcoin optimist, Tim Draper, vertelt dat in vijf jaar tijd iedereen cryptocurrencies gebruikt. Volgens de Amerikaan zullen alleen criminelen zullen nog ‘geld’ gebruiken. Draper doet deze uitspraak in een interview met Fox Business.


Cryptocurrencies zijn de toekomst

Tim Draper heeft al eens eerder gezegd dat hij verwacht dat traditioneel geld in vijf jaar ‘belachelijk’ en ‘achterhaald’ zal zijn. Maar nu gaat hij verder en vertelt hij dat alleen criminelen nog contant geld zullen gebruiken. Dat komt omdat criminelen die crypto’s gebruiken gevolgd kunnen worden via de blockchain. Hij zegt:

“De criminelen willen nog steeds met contant geld werken, omdat elke crimineel die Bitcoin gebruikt gevolgd kan worden.”

In augustus 2018 vertelde een agent van de Drug Enforcement Administration (DEA) dat ze liever willen dat mensen cryptocurrencies gebruiken dan cashgeld. Dit omdat de blockchain een handig hulpmiddel is om criminelen te identificeren.

In het interview zegt Draper ook dat hij gelooft dat zijn geld op de bank veel minder veilig is dan zijn geld in Bitcoins. “Banken ondergaan constant hackaanvallen”. “Niemand heeft ooit Bitcoins van de blockchain kunnen hacken.”


Huidige financiële systeem is verwijtbaar voor terrorisme

De investeerder heeft dus het volste vertrouwen in digitale valuta’s. Op de vraag hoeveel geld hij in cryptocurrencies heeft antwoord Draper heel kort: “Veel”.

Het lijkt een gewaagde uitspraak, dat traditioneel geld veel vatbaarder is voor terrorisme en criminaliteit. Echter, Draper is niet de enige die dergelijke uitspraken doet. Ook Bitcoin miljonair Jeremy Gardner zegt dat het huidige financiële systeem veel meer verwijtbaar is voor terrorisme dan cryptocurrencies ooit zullen zijn.