Nieuws

Nieuws

Crypto-mining steeds populairder in Thailand

Het minen van cryptocurrencies in Thailand wint snel aan populariteit. Dit blijkt het gevolg van een megaverbod op cryptovaluta in China, dat in september van kracht ging.


Profiteren van verbod China

Nu blijkt dat ondernemers en crypto gerelateerde bedrijven uit Thailand flink geprofiteerd hebben van Chinese miners die hun crypto-miningmachines kwijt wilden. Volgens een in Thailand gevestigde Bitcoin (BTC)-miner zou iedereen op dat moment extatisch zijn geweest. Hij zei het volgende:

“Op het moment dat China met het verbod op crypto kwam, waren we hier extatisch.”


Thailand niet de enige profiteur

Nadat het verbod van China aangekondigd was, daalde de prijs van diverse ASIC-miners als de Bitmain Antminer SJ19 Pro aanzienlijk. Sommige modellen daalde tot 30% in waarde. De waarde hiervan lijkt inmiddels weer volledig hersteld te zijn. Toch konden diverse bedrijven profiteren van deze tijdelijke prijsdaling.

Eén van de redenen voor de toename in populariteit van crypto-mining in Thailand kan worden veroorzaakt door mensen die tijdens de aanhoudende COVID19-pandemie op zoek zijn naar een stabiel inkomen én door investeerders die optimistischer worden over de toekomst van digitale activa.

Thailand is tot slot niet het enige land die geprofiteerd heeft van het vertrek van China’s crypto-miners. Landen als de Verenigde Staten (VS), Kazachstan en Rusland hebben een enorme toestroom van nieuwe crypto-mining-activiteiten gezien als gevolg hiervan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten