cryptocurrency-2922058_1920
Nieuws, Stablecoin, Trending

Crypto onderneming TrustToken lanceert stablecoin TrueAUD

Cryptocurrency onderneming TrustToken heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwe stablecoin: de TrueAUD. Deze stablecoin wordt 1 op 1 ondersteund door de Australische dollar.


Gekoppeld aan de Australische dollar

De nieuwe stablecoin is naar verluidt 1:1 gekoppeld aan de Australische dollar. Hiermee volgt het vergelijkbare munten als de TrueUSD. Geïnteresseerden kunnen de digitale munt al aanschaffen, deze is namelijk al beschikbaar gesteld.


Meer stablecoins

Naast de TrueAUD is de crypto-onderneming van plan om nog 3 stablecoins uit te brengen. Zo heeft het bedrijf laten weten dat het de TrueEUR, de TrueCAD en TrueHKD wil gaan lanceren. Deze stablecoins zullen vervolgens aan de Euro, de Canadese Dollar en de Hong Kong Dollar worden gekoppeld. Naar verluid worden deze stablecoins later dit jaar nog gelanceerd.


Transparantie

De onderneming dat gevestigd is in San Fransisco geeft hiernaast een hoge prioriteit aan transparantie. Dit vanwege de controverse die is verbonden aan de concurrent, de Tether (USDT). De fondsen die benodigd zijn om de TrueUSD daadwerkelijk 1 op 1 te ondersteunen worden op een externe rekening gehouden. Boekhoudkantoor Cohen & Co zal naar verluid deze boeken regelmatig controleren. Hiermee wil het bedrijf de transparantie verhogen en zeker zijn dat de digitale munt 1 op 1 kan worden ondersteund.