Nieuws

Cryptocurrencies zijn riskant vanwege hoge volatiliteit volgens Peru’s centrale bank

De centrale bank van Peru heeft door middel van een Twitter bericht gereageerd op de ineenstorting van de recente crypto-markten door te waarschuwen voor de hoge volatiliteit van digitale valuta’s. 

Cryptocurrencies worden niet ondersteund

Momenteel worden cryptocurrencies niet ondersteund door centrale banken, omdat ze risico’s met zich mee brengen vanwege de hoge volatiliteit van hun prijs, fraudegevallen en hun potentieel om te helpen bij illegale activiteiten. De hoge volatiliteit in prijs blijkt, want de prijs van de Bitcoin (BTC) is alleen in oktober 2018 al gedaald met 56%.

Nog geen cryptocurrency-regulering

Momenteel zou Peru nog in geen enkele vorm werken aan een cryptocurrency-regulering. Toch sloot de National Superintentie of Banking and Insurance (SBS) zich afgelopen jaar nog bij het blockchain-gerelateerde R3-consortium. Hiermee zouden zij van plan zijn om de technologie te onderzoeken en de mogelijke implementatie voor in Peru te bestuderen. Hiernaast is het aantal crypto-handelaren in Peru dit jaar fors gegroeid. Uit de crypto-statistieken afkomstig van de website van Coin Dance begon dit jaar met een wekelijkse handel van ongeveer 17 BTC in Peru. Nu is dit uitgegroeid tot bijna 150 BTC op weekbasis, een stijging van ruim 800%.