Nieuws, Trending

Cryptocurrency Dentacoin zorgt voor betere tandzorg

Wat is Dentacoin?

Dentacoin is een blockchain project die ervoor zorgt dat de gehele tandheelkundige industrie verbonden wordt. Daarnaast stimuleert Dentacoin de patiënten om actie te ondernemen richting een betaalbare en duurzame tandgezondheid. De Dentacoin (DCN) cryptocurrency is een op Ethereum gebaseerde crypto token. De Dentacoin kan gebruikt worden als betaalmiddel binnen de gehele tandheelkundige industrie. Ook kunnen DCN-investeerders de cryptomunt inwisselen voor andere crypto’s en traditionele valuta’s. Hoe meer mensen Dentacoin gebruiken, hoe hoger de waarde wordt. Dit maakt Dentacoin een waardevolle investering. Daarnaast is DCN niet vatbaar voor inflatie. Dit komt door het beperkte aanbod en het uitgekiende distributie mechanisme.

Wat voor probleem lost Dentacoin op & hoe zorgt de Dentacoin voor een lagere rekening?

Het Dentacoin team is ervan overtuigd dat het een basisrecht moet zijn voor iedereen om toegang te hebben tot tandheelkundige zorg van de hoogste kwaliteit. Echter laat de realiteit zien dat minder dan 20 procent van de wereldbevolking zich dat kan veroorloven. Er wordt jaarlijks $440 miljard dollar uitgegeven aan tandheelkundige behandelingen. Maar liefst 90 procent daarvan wordt verspild aan vermijdbare problemen. Dit enorme probleem en de fragmentatie zorgt ervoor dat tandartsen niks kunnen doen aan de verspilling en de hoge tarieven. Dentacoin is hiervoor de ideale oplossing. De Blockchain-technologie is de enige manier om gegevensbeveiliging te automatiseren, tegen namaak te beschermen en lage kosten te realiseren. Het is de enige manier om een valutasysteem tegen lage kosten en met maximale veiligheid te integreren, onafhankelijk van autoriteiten, banken en nationale grenzen. De blockchain techniek waar Dentacoin gebruik van maakt zorgt voor snellere, veel veiligere en goedkopere internationale transacties, waardoor de supply chain efficiënter wordt. De valuta circuleert binnen het wereldwijde Dentacoin-netwerk en fungeert als een baselayer voor alle tools. Door de Dentacoin te gebruiken, worden patiënten betrokken bij het heruitvinden van de gezondheidszorg. Daarnaast kunnen de patiënten Dentacoin-tokens verdienen voor verschillende wederzijds voordelige activiteiten (zoals het geven van feedback, het invullen van enquêtes, en het onderhouden van goede tandheelkundige zorg.

Wat voor ontwikkelingen komen eraan?

Een belangrijk product dat eraan zit te komen is ‘Dentacoin Assurance’ – een revolutionair tandheelkundig verzekeringsprogramma dat de aandacht verschuift van behandeling naar preventie en de financiële belangen van patiënten en tandartsen in volledige afstemming brengt zonder tussenpersonen. Patiënten hebben volgens het Dentacoin team recht op een levenslange, op preventie gerichte tandheelkundige zorg. Dentacoin zorgt hiervoor door patiënten een lage maandelijkse premie in DCN aan hun tandartsen te betalen. Tandartsen krijgen een stabiel basisinkomen terwijl ze tegelijkertijd sterke, duurzame banden met hun patiënten opbouwen. Een gedecentraliseerde database voor tandheelkundige zorg staat ook op de routekaart voor volgend jaar. Door Dentacoin te gebruiken zijn de patiënten de enige eigenaars en managers van hun administratie – alleen zij bepalen wat ze moeten opslaan en wie er toegang toe heeft. Voor tandartsen betekent dit meer precieze plannen voor profylaxe en een sterk geïndividualiseerde behandeling op basis van een meer holistische kijk op de gezondheid van de patiënt. Een ander event waar we Dentacoin zich intensief mee bezig houdt, is ‘s werelds toonaangevende tandheelkundige top genaamd International Dental Show (IDS), die volgend jaar maart in Keulen in Duitsland wordt gehouden. De deelname als exposant creëert niet alleen solide voorwaarden voor verdere wereldwijde expansie, maar bevestigt het belang van Blockchain voor de toekomst van de tandheelkunde.

Dentacoin tools

De Dentacoin Foundation heeft al vier Blockchain-gebaseerde softwaretoepassingen ontwikkeld om de interactie tussen patiënten en tandartsen mogelijk te maken en te benutten. De tools worden wereldwijd al door meer dan 90 duizend patiënten en tandartsen gebruikt. DentaVox: Een online marktonderzoek platform dat gebruikers (patiënten) ondervraagd naar verschillende tandheelkundige gezondheidsthema’s. Uitkomsten worden publiekelijk vrijgegeven. Trusted Reviews: Op dit platform worden gedetailleerde en geverifieerde reviews geschreven over tandheelkundige behandelingen. Dit wordt gedaan door patiënten met geverifieerde identiteiten. Dentacare mobiele app: Een mobiele app die kinderen en volwassenen leert hun mondhygiëne te onderhouden in de vorm van een 3 maanden lang durende uitdaging. Als deze uitdaging goed afgerond wordt verdienen gebruikers een cadeau. Dentacoin Wallet dApp: Hiermee kunnen gebruikers DCN-tokens eenvoudig en veilig opslaan, verzenden en ontvangen, evenals DCN kopen tegen fiat- en crypto-valuta’s