blauw

All or none order (AON)

AON is een ordertype dat betekent dat de gehele order onmiddellijk moet worden uitgevoerd tegen een bepaalde prijs of helemaal niet moet worden uitgevoerd.

Wat is AON?

Een all-of-none order, of AON-order, is een investeringsorder die een broker de opdracht geeft om de gehele order in één keer of helemaal niet uit te voeren. Dit type order wordt vaak gebruikt om investeerders te beschermen tegen onvolledige uitvoeringen van een order, of wanneer een grote order moet worden uitgevoerd zonder de prijs van de cryptomunt te beïnvloeden. Wanneer een all-or-none-order wordt geplaatst, blijft de order van kracht totdat de gehele order is uitgevoerd of totdat de order wordt geannuleerd.

Waar wordt een AON-order voor gebruikt?

Een all-or-none-order wordt doorgaans gebruikt wanneer een belegger een grote hoeveelheid van een cryptomunt wil kopen of verkopen. Het wordt ook gebruikt wanneer een belegger ervoor wil zorgen dat de cryptomunt tegen een bepaalde prijs wordt gekocht of verkocht. Door een all-or-none-order te gebruiken, kan de belegger ervoor zorgen dat de volledige order in één keer wordt uitgevoerd en niet onderhevig is aan marktschommelingen.

All-or-none-orders worden vaak gebruikt bij het verhandelen van cryptocurrency. De handel in cryptocurrency kan volatiel en onvoorspelbaar zijn, dus een all-or-none-order helpt beleggers te beschermen tegen onvolledige of gedeeltelijke uitvoeringen van een aankoop. Als een belegger bijvoorbeeld een grote hoeveelheid van een cryptomunt wil kopen, kan hij een all-or-none-order gebruiken om ervoor te zorgen dat de hele order in één keer wordt uitgevoerd. Dit helpt de belegger te beschermen tegen schommelingen in de prijs van de cryptomunt.

All-or-none-orders zijn echter niet zonder risico’s. Als de order niet wordt uitgevoerd, kan de belegger potentiële winsten mislopen. Bovendien, als de order is uitgevoerd, kan het dat je als belegger een hoge fee moeten betalen. Het is belangrijk voor beleggers om de risico’s van het gebruik van een all-or-none-order in overweging te nemen en zich bewust te zijn van de mogelijke kosten die gepaard gaan met het gebruik van dit type order.

Samenvatting

Concluderend, een all-or-none-order is een soort investeringsorder die een broker of beurs instrueert om de volledige order in één keer of helemaal niet uit te voeren. Dit type order wordt vaak gebruikt om beleggers te beschermen tegen onvolledige uitvoeringen of wanneer een grote order moet worden uitgevoerd zonder dat dit invloed heeft op de prijs van het effect of de cryptomunt. All-or-none-orders worden ook vaak gebruikt bij het verhandelen van cryptocurrency en kunnen beleggers helpen beschermen tegen marktschommelingen.

Bollinger Bands

Bollinger Bands is een technische indicator die wordt gebruikt om de marktvolatiliteit te meten. De…

Lees meer

Buy wall

Bij een buy wall zijn er meer kooporders dan verkooporders geplaatst op een bepaalde koers. Het is dus een…

Lees meer

Stop loss

Een stop loss order, oftewel een conditional order, is een order die ervoor zorgt dat  coins op een…

Lees meer