blauw

All Time High (ATH)

ATH staat voor All Time High en is de hoogste koers die een cryptocurrency ooit heeft bereikt.

Wat is ATH?

Wanneer een cryptocurrency of token een nieuwe ATH bereikt, duidt dit vaak op een sterk koopsentiment van investeerders en handelaren. Dit komt omdat wanneer een cryptocurrency een nieuwe hoogtepunt bereikt, dit vaak betekent dat er meer vraag is naar de cryptomunt dan dat er aanbod is. Deze vraag kan worden gedreven door verschillende factoren, zoals positief nieuws, nieuwe ontwikkelingen of sterke fundamentals. Als gevolg hiervan beschouwen investeerders en handelaren een nieuwe ATH vaak als een teken van een sterke investeringsmogelijkheid.

ATH gebruiken om de prestaties van cryptomunten te vergelijken

ATH wordt ook gebruikt om de prestaties van verschillende cryptocurrencies of tokens in de loop van de tijd te vergelijken. Als een cryptocurrency of token bijvoorbeeld een nieuwe ATH heeft bereikt en een andere cryptocurrency of token niet, dan zou de eerste beter presteren dan de laatste. Evenzo, als een crypto consequent nieuwe ATH’s heeft bereikt en een andere cryptocurrency of token niet, dan zou de eerste beter presteren dan de laatste.

Ten slotte wordt All Time High ook gebruikt om het risico te meten dat gepaard gaat met beleggen in een bepaalde crypto. Wanneer een crypto een nieuwe ATH bereikt, kan dit vaak worden gezien als een teken van een sterke investeringsmogelijkheid. Er is echter ook een risico-element verbonden aan een dergelijke investering, aangezien de prijs van een cryptocurrency ook snel kan dalen als de vraag ernaar afneemt. Als zodanig moeten investeerders en handelaren zich altijd bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met beleggen in een crypto die onlangs een nieuwe ATH heeft bereikt.