blauw

Bitcoin Halving

Bitcoin Halving is een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt, waarbij de miners beloning verminderd wordt met de helft.

Wat is een Bitcoin halving?

De Bitcoin Halving is een proces dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt in het Bitcoin-netwerk. Het is een belangrijke gebeurtenis die de beloning die Bitcoin-miners verdienen voor het verifiëren van transacties op het netwerk met de helft vermindert. Dit proces is ontworpen om de schaarste ervan te behouden. Bij elke halving wordt de beloning voor miners verlaagd, waardoor er minder nieuwe Bitcoin in omloop komt.

Bitcoin halving datums

De eerste Bitcoin halving vond plaats in november 2012, toen het aantal Bitcoin dat aan miners werd beloond voor het verifiëren van transacties, werd verlaagd van 50 naar 25 BTC. Naarmate de blokbeloning wordt verlaagd, moeten miners meer rekenkracht gebruiken om hetzelfde aantal Bitcoins te minen. Dit maakt het moeilijker en duurder om Bitcoin te minen, wat de snelheid waarmee nieuwe Bitcoin in omloop komt verder verlaagt.

De tweede Bitcoin Halving vond plaats in juli 2016, toen de beloning werd verlaagd van 25 naar 12,5 Bitcoin. De derde Bitcoin Halving vond plaats in mei 2020 toen de beloning werd verlaagd van 12,5 naar 6,25 Bitcoin. Dit halveringsproces zal naar verwachting elke vier jaar doorgaan totdat het totale aanbod van Bitcoin het maximum van 21 miljoen munten bereikt.

Conclusie

De Bitcoin Halving is een belangrijke gebeurtenis voor het Bitcoin-netwerk, omdat het helpt om de schaarste van Bitcoin in stand te houden en de inflatie onder controle te houden. Het biedt ook een stimulans voor miners om het netwerk te blijven onderhouden. Naarmate de blokbeloning wordt verlaagd, moeten miners meer rekenkracht gebruiken om hetzelfde aantal Bitcoins te minen, wat de veiligheid van het netwerk verhoogt. Het heeft ook effect op de prijs van Bitcoin, aangezien de vraag naar Bitcoin toeneemt en de prijs stijgt wanneer de blokbeloning wordt verlaagd.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Bitcoin-betaalapp Strike gaat diensten aanbieden in Afrika
BlackRock Bitcoin ETF bereikt nieuw hoogtepunt in handelsvolume
Meer Bitcoin nieuws