blauw

Buy wall

Een buy wall is een situatie waarin er een grote hoeveelheid orders op een beurs staan om een activa te kopen bij een bepaalde prijs. Dit creëert een soort muur van kopers die de prijs van het activa op dat moment opdrijven.

Wat is een Buy wall?

Een ‘Buy wall’ is een term die wordt gebruikt om een grote concentratie van kooporders voor een bepaald activum of cryptomunt op een beurs te beschrijven. Het doet zich voor wanneer een groot aantal handelaren zich tegelijkertijd in een enkel activum storten en er grote hoeveelheden van opkopen, waardoor een “muur” van kooporders ontstaat.

Buy walls (koopmuren) kunnen worden gezien als een teken van een sterk beleggersvertrouwen in het activum en kunnen er vaak voor zorgen dat de prijs van het activum stijgt wanneer handelaren concurreren om het te kopen. Koopmuren kunnen ook worden gebruikt als een manier voor grote beleggers om de markt te manipuleren, omdat ze hun grote posities kunnen gebruiken om de prijs van het activum kunstmatig op te drijven.

Wat is het doel van een Buy Wall?

Het doel van een buy wall is om de prijs van de cryptocurrency te manipuleren. Door het plaatsen van een buy wall wordt de prijs van de cryptocurrency hoger, wat beleggers ertoe aanzet om meer te kopen.