blauw

Falling wedge

Een falling wedge is een bullish patroon in technische analyse, gekenmerkt door een neerwaartse trendlijn en een opwaartse trendlijn die samenkomen. Het wordt beschouwd als een omkeerpatroon, wat aangeeft dat er een bullish trend kan ontstaan.

Wat is een falling wedge?

Een falling wedge is een technisch analysepatroon dat wordt aangetroffen in een prijsgrafiek van bijvoorbeeld een cryptomunt. Het wordt gekenmerkt door een naar beneden hellende trendlijn die een reeks ‘lower highs’ verbindt en een tweede trendlijn die een reeks ‘higher lows’ verbindt, waardoor een wigvorm (wedge) ontstaat. Het patroon wordt beschouwd als een bullish omkeringspatroon, wat aangeeft dat de prijs van een cryptomunt in de toekomst waarschijnlijk zal stijgen.

hoe herken je een falling wedge op een grafiek?

De falling wedge wordt gevormd wanneer de prijs van een crypto zakt, maar de snelheid waarmee het daalt vertraagt. Dit is te zien aan de convergerende trendlijnen, aangezien de hoogte- en dieptepunten dichter bij elkaar komen. Naarmate de trendlijnen dichter bij elkaar komen, wordt gezegd dat de prijs “wedge” is en dat er naar verwachting een doorbraak uit dit patroon zal plaatsvinden.

Falling wedge patroon newsbit

Wat is over het algemeen de uitkomst van een falling wedge patroon?

De falling wedge is een bullish omkeringspatroon omdat het aangeeft dat de bears de controle verliezen en de bulls het beginnen over te nemen. Wanneer de prijs uit het patroon breekt, is dit meestal een teken van een sterke bullish omkering.

Het typische resultaat van een falling wedge is dus een uitbraak naar boven. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat er geen garantie is dat dit altijd zal gebeuren en dat andere factoren zoals marktsentiment en wereldwijde gebeurtenissen de uitkomst kunnen beïnvloeden.