blauw

Hot wallet

Een hot wallet is een crypto-wallet die verbonden is met het internet en gebruikt kan worden om crypto’s te verzenden en te ontvangen.

Wat is een hot wallet?

Een hot wallet is een crypto wallet die online toegankelijk is en dus in verbinding staat met het internet. Veruit de bekendste hot wallets zijn exchange wallets. Als jij je cryptomunten op een crypto exchange hebt opgeslagen betekent dit dus dat je ze op een hot wallet hebt staan.

Het voordeel van een Hot wallet

Het grote voordeel van hot wallets is het gebruikersgemak. Omdat ze altijd online staan, kun je als gebruiker altijd razendsnel een transactie uitvoeren. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld hot wallets om crypto te verhandelen of een aankoop te doen. Om dit te doen met een cold wallet zou onhandig zijn. Je moet je cold wallet, wat meestal een klein apparaatje is, namelijk eerst inpluggen in een computer om vervolgens het vereiste bedrag aan crypto naar een hot wallet verplaatsen en vervolgens een aankoop doen.

Het nadeel van een Hot wallet

Het grote nadeel van een hot wallet is de veiligheid. Omdat een hot wallet verbonden is met het internet is er een kans dat een hacker toegang krijgt tot je tegoeden. Daarnaast heb je bij een exchange wallet je cryptomunten niet in eigen beheer, wat betekent dat als de exchange failliet gaat je je tokens misschien kwijt bent. Dat is precies waarom mensen die grote hoeveelheden crypto bezitten doorgaans een groot deel van de tokens in een cold wallet hebben zitten.