blauw

Long gaan

Long gaan is een strategie waarbij een investeerder een cryptomunt koopt met de verwachting dat de waarde ervan in de toekomst zal stijgen.

Wat is long gaan?

Long gaan is een beleggingsstrategie waarbij een belegger een aandeel of cryptomunt koopt in de verwachting dat het gaat stijgen. Deze strategie wordt ook wel het innemen van een “long” positie genoemd. Het doel van Long gaan is dus een cryptomunt op een laag punt te kopen, om de crypto wanneer het in waarde gestegen is, weer te verkopen. Long gaan is het tegenovergestelde van short gaan, waarbij de belegger juist wedt op een koersdaling van een cryptomunt. De naam long gaan is tot stand gekomen omdat mensen een aandeel kopen, en deze voor een langere tijd vast houden.

Verschil tussen long en short gaan

Long gaan, of een longpositie innemen, is wanneer een belegger een crypto koopt met de verwachting dat de prijs in de toekomst zal stijgen. Deze strategie wordt doorgaans toegepast wanneer de belegger van mening is dat de cryptocoin ondergewaardeerd is en in de loop van de tijd in prijs zal stijgen.

Short gaan, of een shortpositie innemen, is wanneer een belegger een crypto verkoopt dat hij niet bezit, met de verwachting dat de prijs in de toekomst zal dalen. Deze strategie wordt doorgaans toegepast wanneer de belegger denkt dat de cryptomunt overgewaardeerd is en in de loop van de tijd in prijs zal dalen. De belegger zal het effect dan tegen een lagere prijs terugkopen, wat resulteert in winst.

Waar moet je rekening mee houden bij het innemen van een long positie?

Bij het innemen van een longpositie moeten handelaren rekening houden met de verschillende factoren die de prijs van de cryptomunt kunnen beïnvloeden. Dit omvat nieuws, marktsentiment en technische analyse. Door deze factoren te onderzoeken, kunnen handelaren weloverwogen beslissingen nemen over wanneer te kopen en wanneer te verkopen.

Bij het innemen van een longpositie moeten handelaren ook rekening houden met de verschillende risico’s die aan de cryptomunt zijn verbonden, zoals een liquiditeitsrisico. Liquiditeitsrisico verwijst naar het risico dat het actief niet kan worden verkocht wanneer dat nodig is vanwege een lage liquiditeit.

Naast de hierboven genoemde risico’s, moeten handelaren ook rekening houden met de kosten die gepaard gaan met het innemen van een longpositie. Dit omvat commissiekosten, wisselkosten en andere toepasselijke kosten.

Onthoud dat er risico’s zitten aan long gaan

Wanneer je long gaat op een cryptomunt, is het belangrijk om te onthouden dat er altijd kans is op verliezen, aangezien de prijs van de token toch zou kunnen dalen. Daarom is het belangrijk om riskmanagement strategieën te gebruiken, zoals het instellen van een stop-loss en alleen geld te investeren dat je kunt verliezen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de cryptomarkt erg volatiel is, dus het is belangrijk om een conservatieve benadering te volgen en bereid te zijn om verliezen te nemen.

Samenvatting

Over het algemeen kan long gaan op een crypto een winstgevende strategie zijn, maar het brengt bepaalde risico’s met zich mee. Door rekening te houden met de hierboven genoemde factoren, kunnen handelaren weloverwogen beslissingen nemen over wanneer ze moeten kopen en wanneer ze moeten verkopen, en kunnen ze verschillende strategieën gebruiken om hun winst te maximaliseren.