blauw

MACD

MACD is een technische indicator gebruikt om trends in de prijs van een crypto te identificeren, door het vergelijken van twee gemiddelde waarden van de prijs.

Wat is MACD?

Moving Average Convergence Divergence (MACD) is een technische analyse-indicator die wordt gebruikt om het momentum van een crypto of ander soort investering te analyseren. Het wordt berekend door een 26-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) af te trekken van een 12-daags EMA. Het resultaat wordt vervolgens uitgezet tegen een nullijn, ook wel signaallijn genoemd, wat een 9-daagse EMA van de MACD is. De MACD kan worden gebruikt om potentiële handelsmogelijkheden in de markt te identificeren.

Formule MACD

MACD = 12-Period EMA − 26-Period EMA

Wat heb je aan de MACD indicator?

De MACD is een van de meest gebruikte en betrouwbare indicatoren voor het analyseren van de prijstrend van een cryptomunt. De twee componenten van de MACD, de 12-daagse EMA en de 26-daagse EMA, worden beide beschouwd als achterblijvende indicatoren. Dit betekent dat ze achterlopen op de werkelijke prijs van de cryptocurrency. Daarom zijn ze niet nuttig voor het voorspellen van toekomstige prijsbewegingen. Ze kunnen echter worden gebruikt om veranderingen in de trend van de beveiliging te identificeren.

Waarvoor wordt de MACD gebruikt?

Wanneer de MACD boven de nullijn komt, wordt dit een “koop” -signaal genoemd. Dit geeft aan dat de trend van de crypto omhoog gaat en dat handelaren moeten kijken om de crypto te kopen. Aan de andere kant, wanneer de MACD onder de nullijn komt, wordt dit een “verkoop” -signaal genoemd. Dit geeft aan dat de trend van de crypto daalt en dat handelaren moeten proberen de crypto te verkopen.

De MACD kan ook worden gebruikt om prijsverschillen te identificeren. Dit gebeurt wanneer de prijs van een crypto in de ene richting beweegt, terwijl de MACD in de tegenovergestelde richting beweegt. Deze divergentie kan een indicatie zijn van een mogelijke omkering van de prijs van de cryptocoin.

Samenvatting

De MACD is een waardevol hulpmiddel voor zowel handelaren als investeerders. Het kan worden gebruikt om mogelijke handelsmogelijkheden te identificeren of om de kracht van een trend te meten. Het is belangrijk om te onthouden dat de MACD een achterblijvende indicator is en niet nuttig is voor het voorspellen van toekomstige prijsbewegingen. Desalniettemin kan het een krachtig hulpmiddel zijn voor het analyseren van de prijstrend van een cryptocurrency en het zoeken naar potentiële handelsmogelijkheden.