blauw

OTC

OTC is een manier om cryptocurrency te verhandelen zonder een beurs of derde partij.

Wat is OTC?

OTC (Over-The-Counter) is een term die wordt gebruikt om elke transactie te beschrijven die rechtstreeks tussen twee partijen plaatsvindt, zonder te worden gefaciliteerd door een derde partij. OTC-handel wordt vaak gebruikt voor het verhandelen van grote hoeveelheden cryptocurrency of andere digitale activa. OTC-transacties zijn minder gereguleerd dan transacties op traditionele beurzen omdat er geen tussenpersoon zijn. Dit brengt veel kansen met zich mee, maar ook gevaren.

Waarom is OTC handel populair?

OTC-handel is steeds populairder geworden in de crypto wereld, omdat het handelaren in staat stelt grote hoeveelheden crypto te kopen en verkopen zonder dat een gecentraliseerde beurs nodig is. Hierdoor kunnen handelaren de kosten vermijden die gepaard gaan met traditionele exchanges. Bovendien zijn OTC-transacties doorgaans veel sneller dan traditionele beurzen, omdat er geen verificatieproces of wachttijden voor nodig zijn. Dit maakt ze ideaal voor handelaren die willen profiteren van marktvolatiliteit en snel winst willen maken.

Voordelen van OTC handel

Een van de belangrijkste voordelen van OTC-handel is dat handelaren anoniem kunnen blijven terwijl ze toch toegang hebben tot grote hoeveelheden cryptocurrencies. Dit is vooral gunstig voor institutionele beleggers die hun identiteit willen beschermen terwijl ze grote transacties uitvoeren.

Over-The-Counter-handel kan ook gunstig zijn voor diegenen die belastingen op hun winst willen vermijden. Aangezien deze transacties niet plaatsvinden op een exchange, zijn ze niet onderworpen aan dezelfde regels en belastingen die worden opgelegd aan traditionele exchanges. Dit betekent dat handelaren mogelijk geld kunnen besparen door deze belastingen en toeslagen te vermijden. Let wel. Dit betekent echter ook dat OTC-handelaren op de hoogte moeten zijn van hun lokale wet- en regelgeving voordat ze enige vorm van OTC-handel aangaan.

Nadelen van OTC handel

Aangezien Over The Counter handel een stuk minder gereguleerd is, bestaat er een groter risico bij het uitvoeren van de transactie. Zo bestaat er bijvoorbeeld een kans dat een tegenpartij in gebreke blijft bij een overeenkomst. Dit geldt met name voor swaps en forwards.

Samenvatting

Over het algemeen kan OTC-handel een uiterst effectief hulpmiddel zijn voor diegenen die snel en veilig grote hoeveelheden crypto willen kopen en verkopen. Het ontbreken van kosten in verband met deze transacties en de mogelijkheid om anoniem te blijven kan ongelooflijk gunstig zijn voor zowel institutionele beleggers als individuele handelaren. Zoals bij elk type investering, is het echter belangrijk om de risico’s te begrijpen voordat je enige vorm van Over-The-Counter-handel aangaat.