blauw

Proof of Work (PoW)

Proof of Work (PoW) is een algoritme dat wordt gebruikt om transacties in een blockchain te verifiëren via computercapaciteit.

Wat is Proof of Work?

Proof of Work (PoW) is een consensusalgoritme dat wordt gebruikt om crypto-transacties op een gedistribueerd grootboek te beveiligen en te valideren. Het is een van de meest populaire consensusalgoritmen en wordt gebruikt in verschillende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Litecoin.

Hoe werkt PoW?

Het PoW-consensusalgoritme is gebaseerd op het concept van “proof of work”, waarbij miners complexe wiskundige problemen moeten oplossen om transacties te valideren. Om deze problemen op te lossen, moeten miners een enorme hoeveelheid rekenkracht gebruiken. Deze rekenkracht beveiligt het netwerk en voorkomt dubbele uitgaven of andere kwaadaardige activiteiten.

Om miners te stimuleren hun rekenkracht te gebruiken om transacties te valideren, worden miners beloond met nieuw gecreëerde cryptocurrency. Deze beloning wordt een block rewards (blokbeloning) genoemd en wordt gegeven aan de miner die het wiskundige probleem met succes oplost. Naast de blokbeloning worden miners ook beloond met de transactiekosten die horen bij de transacties die ze valideren.