blauw

Public Key

De term public key staat voor openbare sleutel. Een openbare sleutel is een unieke code die is gekoppeld aan een specifieke cryptocurrency-wallet en wordt gebruikt om cryptocurrency-transacties te ontvangen.

Wat is een Public Key

Een public key wordt ook wel een “openbare” sleutel genoemd omdat het met iedereen kan worden gedeeld, zoals een afzender van een cryptocurrency, die cryptocurrency naar de wallet moet sturen.

Openbare sleutels worden gemaakt met behulp van een complex wiskundig algoritme en zijn ontworpen om zeer moeilijk te raden of te vervalsen te zijn. Ze worden meestal weergegeven als een reeks letters en cijfers en worden gebruikt in combinatie met een privésleutel, een geheime code die wordt gebruikt om transacties te autoriseren en toegang te krijgen tot de crypto-wallet.

Om cryptocurrency naar een specifieke crypto-wallet te sturen, moet een afzender de openbare sleutel van de wallet kennen. De afzender kan deze sleutel vervolgens gebruiken om een digitaal “adres” te genereren dat aan de wallet is gekoppeld, dat kan worden gebruikt om de cryptocurrency naar de wallet te sturen. De eigenaar van de wallet kan vervolgens zijn privésleutel gebruiken om toegang te krijgen tot de cryptocurrency en eventuele transacties te autoriseren.

Waar wordt een publieke sleutel voor gebruikt?

Een openbare sleutel wordt gebruikt om cryptocurrency-transacties te ontvangen en om een digitaal adres te genereren dat is gekoppeld aan een specifieke portemonnee. Het wordt een “openbare” sleutel genoemd omdat het kan worden gedeeld met iedereen die cryptocurrency naar de wallet moet sturen.

Hoe wordt een openbare sleutel gemaakt?

Openbare sleutels worden gemaakt met behulp van een complex wiskundig algoritme dat is gebaseerd op de privésleutel die aan de portemonnee is gekoppeld. De privésleutel wordt gebruikt om de openbare sleutel te genereren, die vervolgens beschikbaar wordt gesteld aan iedereen die cryptocurrency naar de portemonnee moet sturen.

Kan iedereen een openbare sleutel zien?

Ja, een openbare sleutel is openbaar beschikbaar en kan worden gezien door iedereen die cryptocurrency naar de portemonnee moet sturen. De openbare sleutel is echter niet hetzelfde als de privésleutel, die geheim wordt gehouden en wordt gebruikt om transacties te autoriseren en toegang te krijgen tot de portemonnee.

Is een openbare sleutel hetzelfde als een cryptocurrency-adres?

Een openbare sleutel kan worden gebruikt om een digitaal adres te genereren dat is gekoppeld aan een specifieke portefeuille. Het adres is meestal een reeks letters en cijfers die wordt gebruikt om de portemonnee te identificeren en kan worden gedeeld met iedereen die cryptocurrency naar de portemonnee moet sturen.

Kan een openbare sleutel worden gebruikt om toegang te krijgen tot een wallet?

Nee, een openbare sleutel kan niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot een wallet of om transacties te autoriseren. Het wordt alleen gebruikt om cryptocurrency-transacties te ontvangen en om een digitaal adres te genereren. Om toegang te krijgen tot een wallet en transacties te autoriseren, moet de privésleutel die aan de wallet is gekoppeld, worden gebruikt.