blauw

Relative Strength Index (RSI)

RSI is een technische analyseindicator die gebruikt wordt om de kracht van een marktbeweging te meten door stijgingen en dalingen te vergelijken.

Wat is de Relative Strength Index?

De Relative Strength Index (RSI) is een technische indicator die wordt gebruikt om de sterkte of zwakte van de prijsbewegingen van een crypto te meten. Het wordt berekend met behulp van een eenvoudige formule van de gemiddelde winsten en verliezen van een crypto over een bepaalde periode. De RSI is een van de meest gebruikte en bekende technische indicatoren en wordt door handelaren en investeerders gebruikt om te helpen bepalen of een crypto overbought of oversold is.

Hoe bereken je de RSI?

De RSI wordt berekend door het gemiddelde van de slotkoers over een bepaalde periode, meestal 14 dagen, te nemen en dit vervolgens te delen door het gemiddelde van de winsten en verliezen over dezelfde periode. Het resulterende getal wordt vervolgens gedeeld door 100. Het resulterende getal is de RSI. Hieronder zie je de formule.

RSI formule newsbit

Overbought & Oversold

De RSI kan worden gebruikt om handelaren en investeerders te helpen identificeren wanneer een crypto overbought of oversold is. Over het algemeen wordt gezegd dat een crypto overbought is wanneer de RSI hoger is dan 70 en oververkocht wanneer deze lager is dan 30.

De RSI kan ook worden gebruikt om handelaren en investeerders te helpen bij het identificeren van trends in de markt. Over het algemeen geldt dat als de RSI hoger is dan 50, de crypto zich over het algemeen in een opwaartse trend bevindt, terwijl als deze lager is dan 50, de crypto zich in een neerwaartse trend bevindt.

Gebruik de Relative Strength Index altijd in combinatie met andere indicatoren

De RSI is een krachtige tool die kan worden gebruikt om handelaren en investeerders te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over wanneer ze een effect moeten kopen of verkopen. Het is echter belangrijk op te merken dat de RSI geen op zichzelf staande indicator is en moet worden gebruikt in combinatie met andere indicatoren en technische analyse om een beter inzicht in de markt te krijgen. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat de RSI geen perfecte indicator is en onderhevig kan zijn aan valse signalen.

Samenvatting

De Relative Strength Index (RSI) is een handig hulpmiddel voor handelaren en investeerders om hen te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen in de markt. Het kan worden gebruikt om vast te stellen wanneer een cryptocoin overbought of oversold is, en om trends en mogelijke omkeringen in de markt te identificeren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de RSI niet als een op zichzelf staande indicator mag worden gebruikt en moet worden gebruikt in combinatie met andere indicatoren en technische analyse om een beter inzicht in de markt te krijgen.