blauw

Stop loss

Stop loss is een handelsstrategie waarbij een limiet wordt ingesteld op mogelijke verliezen op een transactie. Als de marktprijs de stop loss-prijs bereikt, wordt het crypto bezit automatisch verkocht.

Wat is Stop loss?

Een stop loss order, oftewel een conditional order, is een order die ervoor zorgt dat coins op een bepaalde prijs worden verkocht op het moment de prijs daalt om te voorkomen dat meer verlies wordt geleden. Het is een hulpmiddel dat handelaren helpt zichzelf te beschermen tegen grote en onverwachte verliezen. Een stop loss-order wordt geplaatst onder de huidige marktprijs en wordt geactiveerd wanneer de prijs van de cryptocoin daalt tot het vooraf bepaalde niveau.

Wat is het doel van een stop loss order?

Het doel van een stop loss order is om verliezen te beperken in het geval van een ongunstige beweging in de markt. Wanneer de prijs van een cryptomunt daalt tot het vooraf bepaalde niveau, wordt de stop loss-order geactiveerd en wordt de positie van de handelaar automatisch gesloten op het vooraf bepaalde prijsniveau. Dit helpt ervoor te zorgen dat de verliezen van de handelaar beperkt zijn tot de hoeveelheid geld die hij bereid was te riskeren.

Stop loss-orders worden door handelaren gebruikt om de hoeveelheid risico waaraan ze in een transactie worden blootgesteld te beperken. Ze zijn vooral handig bij het verhandelen van volatiele activa zoals cryptocurrencies, omdat ze de handelaar helpen beschermen tegen grote verliezen in het geval van een plotselinge beweging in de markt.

Verschillende soorten stop loss orders

Er zijn verschillende soorten stop loss-orders die handelaren kunnen gebruiken. Het meest voorkomende type is een vaste stop loss-order, waarbij de handelaar een vooraf bepaald prijsniveau instelt waarop de order wordt geactiveerd.

Een ander type is een trailing stop loss-order. Een trailing stop loss-order past de stopprijs aan met een vast percentage of aantal punten onder of boven de marktprijs van een aandeel.

Naast het helpen beperken van verliezen, kunnen stop loss-orders ook worden gebruikt om winst vast te leggen. Door een stop loss-order in te stellen op een prijsniveau dat hoger is dan de huidige marktprijs, kan een handelaar ervoor zorgen dat hij geen potentiële winst misloopt als de markt in zijn voordeel beweegt. Dit helpt ervoor te zorgen dat de handelaar kan profiteren van mogelijke marktbewegingen.

Samenvatting

Over het algemeen zijn stop loss-orders een belangrijk hulpmiddel voor crypto-handelaren. Ze helpen verliezen te beperken in het geval van een onverwachte beweging in de markt, terwijl ze handelaren ook in staat stellen winst vast te leggen als de markt in hun voordeel beweegt. Uiteindelijk zijn stop loss-orders een belangrijk hulpmiddel voor het beheersen van risico’s en zouden ze moeten worden gebruikt door elke handelaar die zichzelf wil beschermen tegen grote verliezen.