Nieuws

Cryptocurrency Tether (USDT) gaat hard onderuit

De koers van de stablecoin Tether (USDT) is vandaag flink gedaald. Door de daling is de koers gedaald tot het laagste punt in 18 maanden tijd. Belangrijke crypto’s als Bitcoin, Ethereum en Ripple leven op.

Tether (USDT) krijgt flinke klappen

De Tether koers krijgt vandaag flinke klappen. Op het moment van schrijven ligt de USDT koers rond de $0,958 dollar. 24 uur geleden lag de Tether koers nog ‘gewoon’ rond de $0,99 dollar. Dat betekent dat we de prijs van 1 USDT met zo’n 3 procent zien dalen vandaag. Rond 6 uur ‘s ochtends begon de ineenstorting van de stablecoin. Deze daling bereikte een dieptepunt rond kwart voor negen ‘s ochtends. De Tether koers bereikte toen een prijs van $0,92 dollar. Sindsdien zien we de Tether koers weer iets opklimmen. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Tether munt rond de $0,958 dollar. Door de prijsdaling van Tether zien we belangrijke cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum flink stijgen. Op het moment van schrijven ligt de BTC koers rond de $6700 dollar. Dat is het hoogste punt sinds 6 weken tijd.

Problemen bij Bitfinex zorgen voor Tether crash

Waar de gemiddelde Bitcoin koers rond de $6700 ligt, zien we de BTC prijs op crypto exchange Bitfinex enorm veel hoger liggen. De prijs ligt hier rond de $7050 dollar, wat betekent dat Bitcoins worden verhandeld met een premie van $430 dollar. Wanneer er iets met Tether gebeurd, wordt crypto exchange Bitfinex erbij betrokken. Beide ondernemingen hebben namelijk dezelfde CEO. Er verschijnen steeds meer theorieen over hoe Tether wordt gebruikt om de Bitcoin prijs te manipuleren. Even geleden zetten de exchange Bitfinex fiat stortingen stop. Volgens vele was de reden hiervan een groot beveiligingsprobleem. Volgens velen zijn de problemen van Bitfinex de aanleiding van de Tether crash.

Tether uitstroom leidt Bitcoin stijging in

De enorme uitstroom van Tether zorgt voor een Bitcoin koersstijging. Investeerders raken het vertrouwen kwijt in de stablecoin en zetten hun USDT om in Bitcoins en andere cryptocurrencies. Dit zorgt voor een enorme kapitaal verschuiving in de cryptomarkt. Deze verschuiving van kapitaal zou er voor kunnen zorgen dat de crypto markt een stuk beweeglijker wordt. Op het moment is het in ieder geval een goed teken voor de meeste cryptocurrencies. Bijna elke cryptocurrency koers kleurt groen en de crash van een paar dagen geleden lijkt alweer vergeten.