Nieuws

Cryptocurrencybank in Zwitserland goedgekeurd voor Singapore Banking Licentie

Sygnum, een Zwitserse cryptocurrency bank, heeft groen licht gekregen om haar bankdiensten in Singapore aan te gaan bieden.


Eerste cryptocurrencybank

De bank was in Zwitserland het eerste bedrijf met de titel cryptocurrencybank. Sindsdien heeft het bedrijf plannen voor uitbreiding naar meerdere landen, waaronder ook Singapore. Nu heeft Sygnum een CMS-licentie (Capital Market Services) mogen ontvangen van de monetaire autoriteit van Singapore, de centrale bank in de Aziatische staat.

Deze licentie is een belangrijke mijlpaal geweest voor de bank voor het opzetten van een activabeheersarm, aldus Sygnum.


Crypto-vriendelijke staat

Singapore omarmt cryptocurrency openlijk. Het is dan ook bezig om een cryptocurrency-vriendelijke omgeving te worden voor cryptocurrency- en blockchain-bedrijven. De bank is hierbij een goede eerste stap. Verwacht wordt dat meer bedrijven in de nabije toekomst zullen volgen.

Naast Singapore, is Sygnum ook aan het kijken voor uitbreiding naar andere markten, zoals Europa en Hong Kong. Hiermee wil de bank het volledige potentieel van de cryptocurrency-markt gaan benutten, waardoor de bank mogelijk duizenden (nieuwe) klanten kan gaan bedienen.