Newsbit

Mozilla Firefox

Cryptominers standaard geblokkeerd in Firefox-update

Mozilla Firefox

Het beschermen van jezelf op het internet tegenover malware of kwaadaardige scripts op het internet is van noodzaak. Een browser die daarbij helpt, is fijn. Firefox doet een erg goede stap in de goede richting met de nieuwste update. Zo blokkeert de browser nu automatisch alle cryptocurrency-miners en heeft het een cookie-tracking-blocker geïmplementeerd.


Update 69.0

Met de Firefox update 69.0 probeert Mozilla om de beveiligings- en privacyopties significant te verbeteren. Hiermee gaat het bedrijf de concurrentie aan met de andere populaire privacygerichte browser als Brave.

Het browsen met de Firefox browser is namelijk veel veiliger geworden, alhoewel dit als veilig werd gezien. Met name door de Enchanced Tracking Protection, dus nu standaard is ingeschakeld, is het browsen veel veiliger geworden. Dit komt doordat deze functie nu automatisch alle trackingcookies van derden blokkeert. Hierdoor kunnen deze partijen geen browsinggegevens van gebruikers verzamelen, zonder dat zij hier vanaf weten.


Ongewilde cryptocurrencyminers

Een ander interessante functie van deze update is de blokkering van ongewilde cryptominers. Deze cryptominers komen helaas steeds vaker voor. Het zit zo; wanneer jij een website bezoekt, kan er op de achtergrond een script, of meerdere scripts, worden geactiveerd. Dit kunnen ook cryptominingscripts zijn. Wanneer deze worden geactiveerd, zullen zij jouw computerkracht gebruiken, om cryptocurrency te minen voor hun. Vaak is dit ongewild en weet de gebruiker dit niet.

Met deze update, blokkeert de browser van Firefox dit automatisch. Dit type script zullen dan ook niet meer in de achtergrond worden geactiveerd.


Slechts klein gedeelte had functies geactiveerd

Alhoewel deze functies al langer voordoen in de browser, waren deze altijd optioneel en stonden deze standaard uit. Volgens Mozilla, had slechts 20% van de gebruikers deze beveiligingsfuncties aan staan. Door deze update, worden deze functies verbeterd. Tevens heeft nu 100% van de gebruikers, na het installeren van de update, deze beveiligingsfuncties aan. Dit komt dus neer op een enorm groot aantal gebruikers die de update vanaf nu aan heeft en hierdoor beter beveiligd is.

Wat voor beveiligingsfuncties het bedrijf in de toekomst zal gaan implementeren is nog onduidelijk.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top