Nieuws, Trending

De Bitcoin koers stijgt met $1000 binnen 1 uur

De Bitcoin koers is vandaag (12 april) ineens explosief gestegen met bijna 20% in 1 uur. Dit betekende dat de koers rond 1 uur ‘s middags zelfs even boven de $8000 uit kwam. Dit is vrij verassend omdat de crypto koersen deze week vrij stabiel waren en niet echt vooruitgang boekten.

De explosieve koersstijging stijging zwakt iets af

Zoals je hierboven gelezen hebt lag het absolute hoogtepunt van de koersstijging rond 1 uur ‘s middags. Deze koersstijging is iets afgenomen. De Bitcoin koers ligt nu iets boven de $7700 dollar. Ook de Ethereum, Ripple en Litecoin koersen zijn mee gestegen en staan flink in het groen. Hieronder zien we in een grafiek van Coinbase de ongelofelijke prijsstijging die vanmiddag plaats vond: explosieve bitcoin koers stijging

Waarom zien we vandaag ineens zo’n explosieve stijging?

Waarom we vandaag plotseling zo’n explosieve koersstijging zien is niet helemaal duidelijk. Als we terug kijken in het verleden van Bitcoin zien we wel dat er, na een lange tijd van stabiliteit een grote prijsschommeling volgt. Dat de koers omhoog gaat is voor veel crypto investeerders geen verrassing. Als we veel crypto goeroes moeten geloven is de koers van $7000 het diepte punt voor Bitcoin. Deze uitspraken komen natuurlijk niet uit het niets. het is namelijk zo dat we heel veel slechte nieuws omtrent crypto regulering hebben gezien. Echter zien we nu langzaam meer positieve berichten. Het is dus te verwachten dat de aankomende weken de crypto koersen blijven stijgen.
Ben jij benieuwd wat onze prijsverwachtingen voor dit jaar zijn? Lees dan dit bericht: crypto prijsverwachting 2018.