Nieuws

De kosten van Coinbase Pro stijgen met 233%

De in Amerika gevestigde crypto exchange Coinbase heeft aangekondigd dat het de handelskosten opnieuw zal verhogen. Dit gaat gebeuren op zijn professionele platform genaamd Coinbase Pro.


Makers fees voor transacties onder $10K stijgen met meer dan 200%

Vanaf 7 oktober zal Coinbase Pro een nieuwe kostenstructuur aannemen. Deze gaat ervoor zorgen dat de makers fees voor kleine bedragen, namelijk $10.000 en lager, gaan stijgen met 233%. Na een nieuwe stijging in maart 2019 rekent Coinbase Pro een maker fee van 0,15% en een taker fee van 0,25% aan alle accounts die onder de $100.000 handelen.

Na 7 oktober zullen de transactiekosten op transacties van $10.000 dollar of lager met 233 procent stijgen. De maker fee kosten stijgen namelijk van 0,15% naar 0,50%. De Taker fee kosten stijgen met 100%, van 0,25% tot 0,50%.

 
kosten structuur Coinbase Pro

Maker taker model op Coinbase Pro

Coinbase Pro maakt gebruik van het maker/ taker model voor het bepalen van de handelskosten. Hierbij zijn maker orders diegenen die liquiditeit bieden en taker orders diegenen die de liquiditeit afnemen, legt het bedrijf uit.

Coinbase Pro blijft dus zeer gunstig voor grote handelaren. Deze betalen namelijk 0% maker fee voor transacties boven de $50 miljoen dollar. Echter, door de nieuwe update zal het platform ook de transactie kosten boven de $100.000 dollar verlagen.

Coinbase verklaard dat de nieuwe tariefstructuur is ontworpen om “de diepte en liquiditeit van de markten te vergroten“, en voegde eraan toe dat het bedrijf de prijzen periodiek bijwerkt om in te spelen op de behoeften van de klant.

Coinbase:

Deze nieuwste update zal de kosten voor klanten met een lager volume licht verhogen en de kosten voor klanten met een hoog volume verlagen. Elke klant die meer dan $ 50.000 per maand verhandeld, ziet een verlaging van zijn handelskosten of helemaal geen verandering.

Crypto gemeenschap is niet gelukkig

De nieuwe structuur voor handelsvergoedingen veroorzaakte verontwaardiging onder de crypto gemeenschap. Sommige klanten vertellen zelfs op te stappen als ze de fees niet verlagen.

Reddit-gebruiker heresjoNNy130 schreef:

Overal worden de fee’s verlaagt behalve bij Coinbase. Ik heb de klanteservice een e-mail gestuurd. Als ze dit niet veranderen ga ik wel naar Kraken.

De kostenupdate werd gepubliceerd slechts een dag nadat Coinbase aankondigde dat het de houders van de USD Coin zal belonen met een jaarlijkse rente van 1,25%.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)