Nieuws, Trending

De online bank ‘Swissquote’ betreedt ICO-markt met aankoop- en bewaaroptie voor klanten

Swissquote is een Zwitserse online financiële dienstverlener. Zij hebben onlangs aangekondigd  dat het de eerste bank wereldwijd is geworden die de aankoop- én bewaardiensten van Initial Coin Offering (ICO)-tokens voor hun klanten aanbiedt. 

Geen onbekende speler

Swissquote biedt al sinds 2016 verschillende cryptogeld-gerelateerde diensten aan rekeninghouders aan. Nu breiden ze dat aan door de rekeninghouders ICO-tokens van de industriële diamantproducent LakeDiamond te laten kopen. Volgens de bank is het niet langer nodig dat ICO-consumenten de achterliggende blockchain volledig begrijpen. “Door crowdfunding te combineren met de blockchain, ontstaat er een nieuwe vorm van het werven van fondsen.” Aldus Swissquote CEO, Mark Buerki.

Eigen portemonnee

De uitgebreide service werkt eenvoudig. Gebruikers van Swissquote (klanten) die tokens willen kopen, kunnen dit rechtstreeks van hun online account gaan doen. Om de tokens te kunnen bewaren heeft de bank zelf een afzonderlijke portemonnee gemaakt. Zo blijven alle gegevens van de klanten binnen het bedrijf. Tot zo ver is het helaas nog niet bekend welke ICO’s er precies in het kader van de regeling zullen worden goedgekeurd.

ICO-industrie onder druk

De ICO-industrie heeft in de afgelopen periode flink geleden onder de voortdurende concurrerende markt tegenover cryptocurrencies. Hierdoor zijn er nu veel tokens die op dit moment minder waard zijn dan hun initiële invoerprijs. De ergste ICO-verliezen zijn namen als Bancor, Kin en Bitconnect. Toch is de sector is nog niet klaar. Zo werd er vorige week gemeld dat de grootste bank van de staat ‘Svanbank’ die tevens in staatsbezit is, dat hij een ICO-project had toegestaan, als onderdeel van een reglementaire rechtszaak. Nu is het volgens de bankreus nog wachten op voldoende ICO-regelgeving. Wanneer deze aanwezig is zou de bank het gaan overwegen om zijn ICO-diensten voor zijn klanten verder uit te breiden.