Nieuws, Trending

De VS wil 4000 Bitcoins vanuit het dark web verkopen

De regering van de VS is aan het proberen om 4.000 Bitcoins die zijn verkregen vanuit het hardhandigoptreden tegen personen die actief zijn op het illegale dark web te verkopen. De waarde van deze Bitcoins samen is op dit moment ruim $24.000.000. 

Aangeklaagd

Afgelopen week is er door het ministerie van justitie in de VS een aankondiging uitgebracht waarin de openbare aanklagers 2 mannen hebben aangeklaagd. Het gaat hierbij over Ryan Farace en Robert Swain. Dit tweetal zijn inwoners in de staat Maryland en hebben naar verluidt drugs geproduceerd en deze door middel van het dark web verkocht. Er wordt beweerd dat de beschuldigden in de periode tussen november 2013 en juni 2017 opbrengsten uit de verkoop van de door hun geproduceerde geneesmiddelen in Bitcoin hebben laten uitbetalen, die vervolgens in beslag zijn genomen door wetshandhavingsinstanties.

De aanklagers

“Als onderdeel van de tenlastelegging zoekt de regering een boete van $5.665.000, plus de waarde van 4000 Bitcoins die zijn verkregen door het verkopen van illegale geneesmiddelen in de vorm van drugs.” aldus de aanklagers. Als dit verzoek door de rechter wordt goedgekeurd zou dit de laatste toevoeging zijn aan de bestaande pool van cryptocurrencies die zijn geconfisqueerd door de Amerikaanse overheid. Dit is mogelijk slecht voor de waarde van de Bitcoin.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer voor de Amerikaanse overheid om Bitcoins of cryptocurrencies in beslag hebben genomen in strijd tegen het dark web. Zo is eerder de op dat moment populairste dark web marktplaats ‘Silk Road’ door de Amerikaanse overheid platgelegd en zijn er in dit proces 80.000 Bitcoins geveild in de periode van 2013 tot 2014. Hiernaast zijn er eerder in dit jaar door de Amerikaanse Marshals Service nogmaals een veilig gehouden waar er meer dan 3.800 Bitcoins zijn geveild en zijn er in 2016 2.700 Bitcoins geveild. Tot slot wilde de Amerikaanse regering in maart dit jaar  500 Bitcoins confisqueren in een zaak waar een viertal aan personen waren gepakt voor het maken van valse identificatiedocumenten in ruil voor Bitcoins.