Nieuws

De winklevoss tweeling: Charlie Shrem heeft 5000 BTC gestolen

Tyler en Cameron Winklevoss zeggen dat Charlie Shrem 5000 Bitcoins ($31,7 miljoen) heeft gestolen. De advocaat van de oprichter van de Bitcoin Foundation ontkent dit.

Oprichter Bitcoin Foundation heeft 5000 BTC gestolen

De rechtszaak die de Winklevoss tweeling aanspant gaat terug tot in 2012. Shrem, de oprichter van de Bitcoin Foundation, heeft al een keer eerder in de gevangenis gezeten. De oprichter zat een jaar lang in de bak omdat hij het mogelijk maakte om drugs te kopen met Bitcoin tokens. Nu laat de Winklevoss tweeling dus het volgende weten (let op de cynische ondertoon). “Shrem heeft ongelofelijk veel geluk en succes gehad sinds hij de gevangenis verliet” of, waarschijnlijker, hij ‘verwierf’ zijn zes huizen, twee Maserati’s, twee motorboten en andere bedrijven met de gewaardeerde waarde van de 5000 Bitcoins die hij heeft gestolen.”  De rechter die deze zaak behandeld heeft ingestemd met het bevriezen van een deel van de bezittingen van Shrem. De aanleiding van de rechtszaak gaat een tijdje terug, namelijk naar 2012. Shrem had de Winklevoss tweeling geld moeten terug betalen maar dit lukte maar deels. Volgens de tweeling gaf Shrem slechts $189.000 dollar van de $250.000 dollar terug. Dit betaalde hij in Bitcoin, die op dat moment ongeveer $12,50 waard was.

“Er klopt helemaal niks van de aantijgingen”

De Winklevoss tweeling heeft een privé detective ingehuurd om de ontbrekende 5000 Bitcoins te vinden. De uitkomsten van dit onderzoek leidde tot de huidige rechtzaak tegen Shrem. Shrem heeft zelf niet gereageerd op de nieuwe juridische aantijgingen. Echter, zijn advocaat liet weten dat er helemaal niks klopt van het betoog van de Winklevoss tweeling: “De rechtszaak beweert ten onrechte dat Charlie ongeveer zes jaar geleden duizenden Bitcoins heeft verduisterd.” zei hij in een verklaring. Hieraan voegde hij toe:“Niets is minder waar. Charlie is van plan zich krachtig te verdedigen en zijn naam snel te zuiveren. ‘