Solana, SOL
Solana

Deze Ethereum-rivaal is de meest geliefde munt bij rijke beleggers

Volgens CoinShares is Solana de meest geliefde altcoin bij rijke beleggers, die we ook wel institutionele beleggers noemen. Voor de negende week op rij zagen Solana-beleggingsproducten een instroom, terwijl de rest van de markt een kleine uitstroom moest opschrijven. “De instroom van 26 miljoen dollar vanaf het begin van 2023 suggereert dat het de meest geliefde altcoin van investeerders is op dit moment”, aldus CoinShares.

Uitstroom van 11 miljoen dollar

Over de gehele linie zag de markt voor crypto-beleggingsproducten een uitstroom van 11,2 miljoen dollar. Wat dat betreft steekt Solana er dus positief bovenuit. Over de afgelopen 7 weken werd zelfs een totale uitstroom van 342 miljoen dollar bereikt.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staan alleen Bitcoin, Litecoin, Solana, XRP en Cardano in de plus. Ethereum zag bijvoorbeeld 102 miljoen dollar aan kapitaal verdwijnen uit de beleggingsfondsen die er voor de altcoin bestaan.

Naast Ethereum doet ook vooral Tron het slecht. Voor Tron verdween er 51 miljoen dollar aan kapitaal, terwijl er nog maar 22 miljoen overblijft. Wat dat betreft lijkt dat project een langzame dood te sterven.

Hogere handelsvolumes

Ondanks het feit dat het sentiment over het algemeen nog negatief is, zijn de handelsvolumes wel een stuk hoger dan het jaargemiddelde. In totaal werd er voor een volume van 2,8 miljard dollar verhandeld afgelopen week.

Dat getal ligt 90 procent boven het jaargemiddelde. Wat dat betreft lijkt er in ieder geval weer een teken van leven te komen vanuit de industrie.

Maar helaas draagt dat nog niet bij aan hogere koersen. Bitcoin opende vandaag weer met een daling van 1,12 procent en staat daarmee op een koers van 25.684 dollar.

Het bij institutionele beleggers geliefde Solana doet het nog minder met een daling van 2,49 procent over de afgelopen 24 uur; wat de koers van de munt op 19,25 dollar brengt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten