‘Dichterbij dan ooit bij Bitcoin ETF’, zegt Bitwise

Managers bij Bitwise Asset Management zijn zeer optimistisch. Dit komt doordat de deadline voor de beslissing van de United States Securities en Exchange Commission’s (SEC) over hun Bitcoin ETF op de loer ligt.


Geen manieren meer om het uit te stellen

Dagen voor de deadline van 13 oktober citeert een rapport Matt Hougan, directeur en hoofd van onderzoek bij Bitcoin, en zegt:

“We zijn dichterbij dan ooit om een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen.”

Bitwise diende in januari zijn laatste aanvraag voor een Bticoin ETF in bij de SEC. In augustus heeft de SEC zijn besluit uitgesteld tot 13 oktober, samen met twee andere crypto ETF aanvagen. Het is nu niet meer mogelijk om het nog langer uit te stellen. Hougan benadrukte:

“Ergens voor maandag moet de SEC zijn beslissing nemen: ja of nee. Er zijn op dit moment geen manieren meer om het uit te stellen. We zullen tussen nu en maandag horen wat ze ervan vinden.”

Ondanks de herhaalde weerstand van de SEC ten opzichte van eerdere voorstellen, is Hougan deze keer positief over de vooruitzichten:

“Twee jaar geleden waren er geen gereguleerde verzekerde beheerders op de Bitcoin markt. Vandaag de dag zijn er grote namen als Fidelity en Coinbase die honderden miljoenen dollars aan verzekeringen van bedrijven als Lloyd’s of Londen beheren.”

Hij voegde eraan toe dat, in tegenstelling tot twee jaar geleden, zes van de tien grote crypto exchanges nu worden gereguleerd door het New York Department of State (NYDS). Zij beschikken over technologieën voor markttoezicht.

Verder zei hij dat de huidige cryptomarkt meer dan $ 200 miljoen in volume kent. Op deze markt worden elke dag gereguleerde Bitcoin futures verhandeld. Dat is een groot verschil met de voorheen ‘eenzijdige, inefficiënte markt’, volgens Hougan.

De betrokkenheid van grote marktmakers zoals Jane Street Capital en Susquehanna heeft Bitcoin getransformeerd tot een van de ‘meest efficiënte institutionele markten ter wereld’, voegde hij eraan toe.


Voordelen van een Bitcoin ETF

Hougan vindt dat de ETF goedkeuring een belangrijke kans is voor alledaagse beleggers om veilig toegang te krijgen tot Bitcoin. Hij merkte op:

“Hoewel grote instellingen veilige manieren hebben om Bitcoin te kopen in privéfondsen, hebben reguliere beleggers geen veilige manier.”

Een ETF zou financiële adviseurs in staat stellen om Bitcoin gemakkelijk naar hun klanten te brengen.

In augustus liet Bitwise directeur Hunter Horsley zich op dezelfde manier als Hougan uit. Hij verwees naar de positieve ontwikkelingen in de industrie, zoals de entree van Susquehanna, verbeterde arbitrage, uitbreiding en toegang tot uitgebreide verzekeringspolissen.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken