Dubai Crypto
Regulatie

Dubai’s cryptolandschap ziet een transformatieve fase tegemoet komen

In een recente ontwikkeling binnen het dynamische cryptolandschap van Dubai, staan kleinere cryptobedrijven onder druk door strenge regelgeving.

Matthew White, de kersverse CEO van de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) van Dubai, heeft beloofd verandering te brengen in deze uitdagende situatie.

Kleine crypto-entiteiten krijgen minder kosten

Tijdens de Paris Blockchain Week onthulde White ambitieuze plannen om de nalevingskosten voor kleine crypto-entiteiten te verminderen. Het erkenning komt na een panelgesprek waarbij White de huidige staat van crypto-regelgeving ter sprake bracht, toegevend dat het systeem verre van perfect is.

Een opvallend voorstel van White is de introductie van een systeem waarbij grotere cryptobedrijven de kleinere kunnen ‘hosten’, waardoor de financiële lasten voor de kleinere spelers aanzienlijk worden verlicht. “De kosten van naleving worden gedragen door de grotere systemische spelers,” legde White uit, “dit maakt het mogelijk voor kleinere entiteiten om deel te nemen aan het ecosysteem, gereguleerd te worden zonder dezelfde hoge kosten.”

Bredere strategie van VARA

De aanpak van White is onderdeel van een bredere strategie van VARA om innovatie binnen de sector te stimuleren terwijl de regelgeving wordt versterkt. White benadrukte het belang van samenwerking met de industrie om een beter begrip te krijgen van de snel evoluerende markt. “Als toezichthouder pretenderen we niet alles te weten. Het gaat zo snel,” voegde hij eraan toe.

De benoeming van White als CEO van VARA, die op 16 november werd aangekondigd, markeert een nieuwe fase voor de toezichthouder, gericht op het faciliteren van grootschalige marktoperaties. Deze leiderschapswissel vindt plaats in een periode waarin de Verenigde Arabische Emiraten hun regelgevende teugels aantrekken, met strengere regels en boetes voor aanbieders van virtuele activa zonder de juiste licenties.

Op 8 november hebben de toezichthouders van de Verenigde Arabische Emiraten een gezamenlijke richtlijn uitgewerkt voor aanbieders van virtuele activadiensten (VASP’s), waarin de boetes en sancties voor niet-naleving uitvoerig worden beschreven, wat het belang onderstreept van White’s initiatieven om de sector toegankelijker te maken voor kleinere spelers.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?