Duitse minister van Financiën wil dat de overheid Libra van Facebook afwijst

Olaf Scholz, de minister van Financiën in Duitsland, heeft laten weten dat beleidsmakers geen valuta’s als de Libra van Facebook kunnen accepteren.


Geen parallelle valuta accepteren

Volgens de Duitse minister van financiën zal de Libra van Facebook in het land moeten worden afgewezen. Als argument hiervoor gaf hij aan dat er geen parallelle valuta kan worden geaccepteerd. Hierdoor zal Facebook’s zijn Libra dan ook automatisch moeten worden afgewezen.


Stablecoins mogen geen alternatief worden

Hiernaast is de minister van mening dat de opkomende stablecoins geen alternatief mogen worden voor de officiële, traditionele valuta’s. Om dit voor elkaar te krijgen werkt het land naar verluidt samen met de federale overheid op Europees en internationaal niveau.


Geen dreiging financieel systeem

Toch is het Libra-project volgens Facebook geen dreiging voor het wereldwijde financiële systeem. Zo zou Facebook niet van plan zijn om een nieuwe valuta te vormen, maar juist om het betalingsnetwerk- en systeem te verbeteren. Dit systeem draait momenteel al op de huidige valuta’s als de Euro en de Dollar. Facebook zou dan ook niet van plan zijn om de Libra hiertussen te plaatsen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken