Nieuws, Regulatie, Trending

Eerste cross-game currency krijgt goedkeuring van SEC

De ‘Securities and Exchange Commission’, ofwel de SEC, heeft een geen-actie brief afgegeven aan de cryptocurrency- en gaming-startup ‘Pocketful of Quarters’ (PoQ).


Quarters

Quarters, het bedrijf achter Pocketful of Quarters, is het eerste platformonafhankelijke premium gametoken. Quarters richt zich met deze token op alleen entertainmentdoeleinden. Hierdoor zal deze gametoken nooit worden verhandeld of verkocht voor een financiële waarde.

Nu het bedrijf een geen-actie brief heeft ontvangen van de SEC, is het groene licht officieel gegeven. Het bedrijf mag zijn tokens nu legaal gaan verkopen aan alle spelers die hierin geïnteresseerd zijn. Spelers kunnen deze token vervolgens gebruiken om in-game producten te kopen.

Een officiële list van ondersteunde games is op het moment dat dit artikel wordt geplaatst helaas nog niet vrijgegeven. Verwacht wordt dat deze binnen enkele dagen beschikbaar wordt gesteld voor het brede publiek.


Geen handel tussen spelers

Een vereiste van zo’n geen-actie brief is wel dat spelers onderling geen tokens aan elkaar kunnen verkopen, kopen of uitwisselen. Spelers kunnen pas daadwerkelijk een gametoken aanschaffen wanneer zij een volledig KYC- en AML-controle zijn doorlopen. Bovendien moeten spelers beschikken over een creditcard, een Apple App Store- of Google Play Store Account om aan deze tokens te komen.

Het geld wat de ontwikkelaars hiermee verdienen kunnen vervolgens worden ingewisseld voor Ethereum (ETH).