Nieuws, Trending

Eerste digitale valuta in Mongolië wordt uitgegeven

Uit een rapport is gebleken dat de grootste exploitant van mobiele telefonie in Mongolië de eerste entiteit van het land met een licentie is geworden. Zij gaan nu een eigen digitale valuta uitgeven.

Mobicom

Mobicom als het bedrijf heet is nu klaar om de eigen e-valuta, genaamd “Candy,” uit te geven. De al bestaande investeerders zijn hierbij als eerste in de rij. De leidinggevenden hebben formele toestemming gekregen tijdens een ceremoniële bijeenkomst op het hoofdkantoor van de Bank of Mongolia. De CEO van Mobicom reageert zeer positief op dit nieuws. “Nu de digitale valuta’s zijn gaan circuleren, worden ook geldautomaten en kaarten in de toekomst verleden tijd.”

April

De bank heeft de plannen in april al ingediend. De bank wil door middel van een regelgeving bepalen wie er deelneemt aan het digitale valutasysteem en hoe het proces van het verkrijgen gaat verlopen, maar ook welke rechten en plichten van klanten en dienstverleners worden verwacht.

Candy

Momenteel bestaat Candy al als een volledig ecosysteem voor Mongoolse consumenten. Zij kunnen met deze digitale valuta kunnen betalen voor verschillende goederen en diensten bij een groot aantal bedrijven in het land.