Nieuws, Trending

Eerste volledig cryptovriendelijke winkelcentrum opent in Slovenië

Een voormalig opslagcomplex in Slovenië wordt omgebouwd naar het eerste winkelcentrum in Europa dat de blockchain- en cryptocurrency-technologieën volledig omarmt.

‘s werelds eerste cryptovriendelijke winkelcentrum

Het nieuwe winkelcentrum komt in het centrum van de hoofdstad van Slovenië: Laibach en zal ‘BTC-City Shopping Mall’ gaan heten. Hier zal een voormalig opslagcomplex worden omgebouwd tot een volledig cryptovriendelijk winkelcentrum, waarin in iedere winkel met crypto zal kunnen worden betaald. Het voormalige opslagcomplex heeft een oppervlakte van 144.779 vierkante meter is sinds de jaren negentig een commercieel winkelgebied. Nu wordt deze dus omgebouwd tot een cryptovriendelijk winkelcentrum.

Grootste winkelcentrum in het land

Het winkelcentrum is op dit moment het grootste winkelcentrum in het Slovenië en heeft meer dan 500 winkels en verschillende reis- en toeristische ondernemingen. In dit winkelcentrum zijn onder andere een luxehotel, een casino, een bioscoop met meerdere zalen, een waterpark en een kantorenpark genaamd Crystal Palace gevestigd.

Premier besteld koffie met Bitcoin

Miro Cerar, de Sloveense premier heeft onlangs een bezoek gebracht aan het nieuwe winkelcentrum, waar hem een kopje koffie werd aangeboden dat is betaald via cryptocurrency. In een verklaring hebben de vertegenwoordigers van BTC City vrijgegeven dat de eerste minister het winkelcentrum heeft bezocht. In deze aankondiging zeiden ze het volgende: “Het doel van het bezoek van Miro Cerar was om de Beyond 4.0 internationale conferentie te openen. Deze internationale conferentie is gewijd aan de digitale samenleving en de blockchain. Tevens is dit een goede plek om kennis te maken met de strategie van de ‘BTC City’ om een Bitcoin-stad te worden.”

Hightech en cryptovriendelijk is de toekomst

Het bedrijf dat BTC City bezit en beheert is erg trots. Het cryptovriendelijke winkelcentrum is de eerste in zijn soort en zorgt ervoor dat zakenpartners, en bezoekers kunnen betalen met crypto. Het bedrijf wil het mogelijk maken om alle gangbare technologieën in de ruimte te integreren met behulp van blockchain. Ook kunstmatige intelligentie, virtual reality, augmented reality en machine learning krijgt zijn plaats in het nieuwe winkelcentrum. Een echt high-tech winkelcentrum dus.