Nieuws

EOS prijs vliegt omhoog door uitbrengen EOSIO 1.0

De blockchain ontwikkelaar Block.one heeft de versie EOSIO 1.0 uitgebracht. Dit vermelde Block.one (ontwikkelaar van EOS) gister 2 juni, op haar website. Door deze ontwikkeling is de prijs van EOS omhoog gevlogen.

Wat is EOSIO 1.0?

EOSIO is een software platform dat speciaal is gemaakt voor het bouwen van applicaties. Volgens Block.one is het met deze software mogelijk voor bedrijven om snelle high-performance en high-security blockchain-gebaseerde applicaties bouwen en implementeren. Volgens het bericht dat Block.one hier gepubliceerd heeft, is het mogelijk dat er nog bugs of schadelijke codes in de software kunnen zitten. Block.one schrijft dan ook het volgende: “Block.one geeft geen garantie dat EOSIO zal functioneren zoals bedoeld. Ook garanderen wij niet dat de software vrij zal zijn van fouten, bugs of defecte codes. Beide kunnen mislukken op grote of kleine manieren die de functionaliteit geheel of gedeeltelijk kunnen beperken of computersystemen kunnen beschadigen. Als u EOSIO gebruikt of implementeert, doet u dit op eigen risico.”

50 Miljoen dollar fonds voor EOSIO

Naast de nieuw uitgebrachte software werd er gister ook aangekondigd dat Block.one samen met SVK Crypto (een beleggingsfirma) een fonds hebben opgezet voor het ondersteunen van de ontwikkeling van het EOSIO netwerk. Dit fonds bestaat uit $50 miljoen dollar.

Wat doet het nieuws met de EOS koers?

EOS heeft zijn jaarlijke verkoop afgerond, hierdoor ligt het opgehaalde geld totaal op zo’n 4 miljard dollar. Dit betekent dat het EOS project het grootste ICO (initial Coin Offering) project is geworden. Natuurlijk doet dit goede nieuws wat met de prijs van de munt. Van alle top 100 coins is EOS het meest gegroeid in 24 uur tijd. Op dit moment staat EOS op plek nummer 5 in de CoinMarketCap. Dit betekent dat EOS de op 4 na grootste crypto munt is op dit moment. EOS is in 2 dagen ongeveer 25 procent gestegen, wat betekent dat de koers nu op $14,94 ligt.