Ethereum-Classic
Nieuws

Ethereum Classic ondersteund door de Coinbase Wallet

Coinbase heeft zijn eigen cryptocurrency wallet, de Coinbase Wallet. Nu heeft Coinbase deze uitgebreid met ondersteuning voor Ethereum Classic (ETC). 

Ethereum Classic

Zelf is Ethereum Classic het resultaat van een hard fork uit 2016. Uit deze hard fork is Ethereum Classic voortgekomen en hier zijn de verschillende mogelijkheden van reageren zijn bij de destijds spraakmakende DAO-hack van de Ethereum (ETH) blockchain. Volgens de blog moet de Coinbase Wallet-app in de komende dagen nog worden bijgewerkt. Hierna kunnen de Coinbase gebruikers ETC bekijken, verzenden en/of ontvangen naar hun eigen adressen. Voor al bestaande Coinbase Wallet-gebruikers is het ETC-adres identiek aan hun huidige ETH-adres. Hiernaast ondersteunt Coinbase Wallet ook opslag, verzending en ontvangst van ETH en meer dan 100.000 ERC20 tokens.

Juni

De eerste plannen van Coinbase waren om Ethereum Classic in juni al op zijn handelsplatform te plaatsen. Normaliter leidt dit tot een (sterke) stijging van de waarde van de activa. Deze plannen waren echter vertraagd tot augustus. Toen ETC daarna in begin augustus live op het platform ging, werd deze ook opgenomen in het Coinbase Index Fund (CIF).