Nieuws, Trending

Exchange Coincheck onthult plannen om Amerikaans handelsplatform te openen

De online makelaar Monex Group heeft eerder dit jaar nog de Japanse cryptocurrency exchange Coincheck gekocht. Nu willen zij een op de Verenigde Staten gebaseerd handelsplatform openen.

Financiële briefing

Uit een samenvatting van de besproken gegevens in een financiële briefing die afgelopen vrijdag werd gehouden, zijn de plannen om ‘TradeStation Crypto Inc.’ op te richten bevestigt. Dit zou een op cryptocurrency gerichte donderonderneming van makelaar TradeStation, die is overgenomen door Monex in 2011. Coincheck, de onderneming die door Monex in april is overgenomen zou volgende manad volledig moeten functioneren, volgens Oki Matsumoto, de CEO van Monex.

Vertraging

Toch heeft Coincheck de nodige vertraging gehad. Oorspronkelijk was de lancering van Coincheck gepland voor juni 2018, maar door vertraging bij de nodige vergunningen is de lancering nu verplaatst. Toch is de CEO nu overtuigd dat ze een licentie bij de Financial Services Authority (FSA), de finacniële diensten in Japan, kunnen verkrijgen.

Veel verlies

Na de overname op Coincheck door Monex is deze blijven functioneren in de tussentijd. Hiermee werden de wettelijke vereisten nageleefd. In deze tijd werd het platform gehackt waar een bedrag van $534.000.000 ($534 miljoen) werd gestolen. Dit is tot nu toe de grootste hack die de crypto industrie heeft meegemaakt.