Facebook aangeklaagd voor ‘Stelen’ Calibra Logo

Het bedrijf genaamd ‘Finco Services’ uit Delaware heeft een rechtszaak aangespannen tegen Facebook. Het bedrijf spant de rechtszaak aan omdat ze zeggen dat de ontwerper van het Libra logo hun ontwerp heeft gestolen.


De aanklacht

Finco Services zegt dat Facebook het ‘swirly logo’ heeft gestolen en klaagt Facebook nu dus aan voor de volgende zaken:

  • Valse oorsprongsbenaming
  • Oneerlijke concurrentie
  • Inbreuk op handelsmerken

Finco biedt online bankdiensten aan via ene mobiele app en doet zaken onder naam ‘Current’. Finco Services betaalde in 2016 een bedrijf genaamd ‘Character SF’ om een logo voor het merk te ontwerpen. Dit logo is toen ook geregistreerd bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office.


Het logo van Calibra is vrijwel identiek

Hoe kan het gebeuren dat Facebook een zelfde soort logo heeft? Het probleem ontstond toen ook Facebook in contact kwam met ‘Character SF’. De social media gigant was opzoek naar een logo voor hun nieuwe cryptomunt genaamd Libra.

Het design proces werd uitgevoerd en het bekende ‘swirly logo’ was geboren. Echter, het ontwikkelde Calibra logo is vrijwel identiek aan het logo van Finco. Hieronder zie je een vergelijking van beide logo’s.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken