Nieuws, Trending

Facebook heft Crypto advertentieverbod op. Verbod ICO’s blijft

Facebook heeft dinsdag 26 juni, aangekondigd het crypto advertentieverbod op te heffen.Facebook heeft het beleid zo aangepast dat cryptocurrencies toch weer geadverteerd kunnen worden. Het verbod op ICO advertenties blijft wel staan. 

Crypto advertenties zijn terug, maar alleen van goedgekeurde adverteerders

In de aankondiging van Facebook staat geschreven dat Facebook onderzoek heeft gedaan naar het crypto advertentieverbod. Dit heeft geleid tot het toestaan van bepaalde crypto advertenties die veilig zijn in de ogen van Facebook. Facebook laat het volgende weten: “Vanaf 26 juni zullen we weer advertenties toestaan die cryptocurrency gerelateerde inhoud promoten. Echter staan we alleen cryptocurrency advertenties toe van vooraf goedgekeurde adverteerders. Het promoten van ICO’s blijft verboden.” Cryptocurrency adverteerders moeten eerst een aanvraag indienen bij Facebook. Als dit gedaan is, kan Facebook beoordelen of ze de adverteerder betrouwbaar vindt.

Facebook zal luisteren naar feedback

Facebook zegt te zullen luisteren naar feedback van gebruikers en adverteerders. Als het nodig lijkt zal het beleid mogelijk worden herzien. Facebook is een bedrijf dat zeer geïnteresseerd is in de blockchain technologie. En blijft de techniek achter crypto’s dan ook bestuderen. In januari 2018 stelde Facebook het advertentie verbod in. Dit was om misleidende advertenties te voorkomen. Facebook heeft er toen expres voor gekozen alle crypto advertenties te verbannen. Dit omdat ze zo genoeg tijd hadden een duidelijk beleid en scherpe maatregelen op te stellen.