Nieuws, Stablecoin

Facebook kan banden met banken verliezen na lanceren Libra

Ralph Hamers, CEO van de ING, zouden banken wereldwijd kunnen stoppen met het samenwerken met Facebook als de Libra wordt gelanceerd.


Bewaken van financiële systeem

Volgens Hamers moeten banken het financiële systeem dat nu speelt bewaken om op deze manier criminele activiteiten te voorkomen. De Libra van de sociale media gigant Facebook zou potentieel kunnen leiden tot dergelijke illegale activiteiten.

Volgens Hamers hebben traditionele banken dan ook de keuze om banden te breken klanten als Facebook. Dit zijn echter wel extreme maatregelen en zullen niet zomaar genomen worden.


Geld witwassen

Er is dan ook een grote zorg om het witwassen van geld via de Libra van Facebook. Criminelen zouden hierdoor snel crimineel geld over de grenzen kunnen sturen, zonder enige toezicht.

Facebook is echter van plan om deze zorgen weg te nemen, en lanceert de Libra hierdoor doelbewust op een later moment. Banken staan open voor de ontwikkelingen die de Libra meemaakt en keren Facebook hierdoor niet meteen de rug toe. Het Libra-project is een initiatief waar iedereen van kan leren, aldus Hamers.