Facebook Libra lanceert naar verwachting in tweede kwartaal van 2020

De non-profitorganisatie achter de Libra van Facebook streeft ernaar om de digitale valuta te lanceren in het tweede kwartaal van 2020. Verwacht wordt dat alle wettelijke hindernissen op dat moment zijn opgelost.


Interview

Het hoofd van de non-profitorganisatie achter de Libra heeft een interview gehouden met het Franse nieuwsmagazine ‘Les Echos’. Hierin liet hij weten dat er op dit moment wordt verwacht dat de digitale activa in het tweede kwartaal van 2020 wordt gelanceerd, mochten er geen onverwachte problemen optreden.

Momenteel wordt er echter nog een grote bezorgdheid geuit vanuit verschillende instituten en overheden uit verschillende landen over de Libra.

Facebook is naar verluidt echter niet op zoek om een nieuwe geldvoorraad te creëren met de Libra-token. Facebook is namelijk naar verluidt niet van plan om te concurreren op de markt van vermogensbeheer. Hierom denkt het bedrijf de bezorgdheid ook weg te kunnen nemen.


Meerdere nationale valuta’s

Ook is er bevestigd dat de Libra zal worden gekoppeld aan meerdere nationale valuta’s. Opmerkelijk is wel dat er nu al duidelijk is dat de Chinese yuan niet zal worden gekoppeld aan de Libra van Facebook. Wel zullen valuta’s als de Euro (€) of de Amerikaanse Dollar ($) aan de Libra worden gekoppeld.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken