Facebook maakt eigen crypto voor geld overdrachten WhatsApp

 
 

Facebook komt naar verluidt met een eigen cryptocurrency voor de gebruikers van zijn berichtenapplicatie WhatsApp. Met deze cryptocurrency kunnen gebruikers geldtransfers binnen de app uitvoeren.


Facebook begint met het ontwikkelen van een Stablecoin

Facebook zou bezig zijn met het ontwikkelen van een stablecoin. Toch laat de coin nog even op zich wachten, zo zou Facebook nog bezig zijn om zijn strategie ten aanzien van cryptocurrencies aan te scherpen.

Met de cryptocurrency is Facebook naar verluidt gefocust op de Indiase markt. Niet onterecht, want deze markt is zeer groot. Volgens gegevens van de Wereldbank ontving het land vorig jaar bijna 2,8% van het bbp, ofwel $69 miljard dollar aan buitenlandse geld overmakingen.


WhatsApp is populair in India

In de afgelopen jaren is WhatsApp flink in populariteit gestegen in India. Momenteel telt de berichtendienst meer dan 200 miljoen gebruikers in het land. Dit komt mede door de dalende gegevens-en internetkosten in het land.


Facebook verandert houding ten aanzien van cryptocurrencies

Facebook heeft zijn houding ten aanzien van cryptocurrency flink gewijzigd. Begin dit jaar introduceerde het social media platform een verbod op crypto gerelateerde advertenties. Dit zou de bedoeling hebben om financiële producten en/of services die vaak worden geassocieerd misleidende praktijken te mijden.

Nu lijkt het er dus op dat Facebook zijn houding langzamerhand weer aan het wijzigingen is. Zo werd eerder al bekend dat het hoofd van de Facebook Messenger App zich op de blockchain ging richten en werd er laatst duidelijk dat ze op zoek zijn naar blockchain talent.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken