Nieuws, Stablecoin

Facebook praat met Coinbase en Gemini voor Cryptomunt

Facebook voert naar verluidt gesprekken met grote Amerikaanse crypto exchanges. De gesprekken gaan over de uitgifte van haar eigen FB cryptomunt.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

In gesprek met grote crypto exchanges

De Financial Times vertelt, onder verwijzing van 2 bronnen, dat Facebook heeft gesproken met crypto exchange Coinbase. Ook staat er in het artikel dat de social media gigant heeft gesproken met de Gemini exchange die opgericht is door de Winklevoss tweeling. Dit is opmerkelijk omdat de tweeling worden gezien als rivalen van Mark Zuckerberg.

Volgens anonieme bronnen voert Facebook onderhandelingen met grote crypto exchanges om ervoor te zorgen dat haar eigen stablecoin gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Ook moet dit ervoor zorgen dat de FB coin liquide, verhandelbaar en veilig is.

Alle bovengenoemde partijen willen geen commentaar geven over de kwestie. Dit omdat Facebook ze verplicht heeft om een niet openbaarmakingsovereenkomst te ondertekenen.


Cryptomunt Facebook wordt Enorm

Hoewel de BBC eerder naar buiten bracht dat de cryptomunt van Facebook zich alleen zal richten op betalingen, onthullen bronnen nu dat de Globalcoin groter zal zijn dan dat. Naar verluidt is Facebook van plan om Whatsapp, Messenger en Instagram volledig te intergeren met het crypto project.

Volgens de Financial Times zeggen experts dat de regulering het grootste obstakel is voro Facebook om haar eigen cryptomunt van start te laten gaan.

Op 2 mei registreerde Facebook een nieuw financieel technologiebedrijf, genaamd Libra Networks, in Genève, dat met name van plan is om diensten aan te bieden op het gebied van financiën en opkomende technologieën, waaronder betalingen, financiering, identiteitsbeheer, data-analyse, big data, blockchain en andere.