Facebook wacht met lancering Libra op goedkeuring van Amerikaanse rechtbank

Facebook heeft laten weten dat het zijn Libra-project op pauze zet totdat de problemen rondom de cryptocurrency met de regelgeving zijn opgelost.


Ernstige zorgen

Het Libra-project van Facebook ligt de laatste tijd erg onder vuur. Dit komt vanwege het feit dat er ernstige zorgen komen vanuit verschillende partijen uit verschillende landen. Zo zou er naar verluidt gemakkelijk geld kunnen worden witgewassen of zouden er andere illegale activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Ook zou de Libra concurreren met de tradidionele banken.


Geen concurrentie

Toch is Facebook niet direct van plan om concurrentie aan te gaan met traditionele valuta’s of met banken. Volgens David Marcus is de Libra-Associatie niet van plan om te concurreren met soevereine valuta’s of het monetaire beleid te betreden. Dit blijft echter een enorm grijs gebied wanneer je een digitale valuta ontwikkeld.


Illegale activiteiten en speculatie

Mnuchin, de Amerikaanse toezichthouder op luchtverkeerdproblemen, uitte ook zorgen omtrent de nieuwe digitale valuta. Zo zouden cryptocurrencies momenteel worden gedomineerd door illegale activiteiten en speculatie. Met concrete cijfers om zijn verhaal te ondersteunen komt de toezichthouder echter niet.

Om de zorgen te ontlasten heeft Facebook hierdoor gekozen om het project te pauzeren en pas verder te ontwikkelen na officiële goedkeuring.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken