Nieuws, Trending

FedEx sluit zich aan bij Hyperledger

De bekende wereldwijde scheepvaartgigant FedEx heeft zich aangesloten bij het Hyperledger-consortium. Hiermee is het de 14e partij die zich hierbij aansluit. 

Nieuwe deelnemers

Hyperledger heeft in een aankondiging verteld dat FedEx, met een aantal andere (crypto)-startups zich hebben aangesloten bij de partij. Hyperledger heeft een missie om blockchain-platforms en blockchain-toepassingen voor ondernemingen te bouwen.

Groeiend

Volgens de CEO van Hyperledger wint het bedrijf over de hele wereld in verschillende marktsegmenten, van financiën tot gezondheidszorg en van overheid tot logistiek. Hierdoor groeit het bedrijf enorm mee. Volgens de CEO is deze groei een signaal dat de blockchain-techniek veel meer waarde aan een bedrijf kan bieden dan eerder gedacht. Zeker wanneer dit wordt gecombineerd met het open-source principe.

Blockchain heeft potentieel

Volgens de voortiztter en CEO van FedEx, Fred Smith, heeft blockchain potentieel om een revolutie te ontketenen met alle grensoverschrijdende transacties, of dit nou valuta is of goederen zijn. Mede hierom is FedEx al eerder lid geworden van een aantal andere blockchain-consortia. Zo is FedEx lid van de Blockchain in Transport Alliantie en het Blockchain onderzoeksinstituut.